1328 fabelaktige fakta (Heftet)

Forfatter:

, , og

Pål Breivik (Oversetter)

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 219
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: 1,342 QI FACTS TO LEAVE YOU FLABBERGASTED
Oversatt av: Breivik, Pål
ISBN/EAN: 9788281694927
Kategori: Fritid og underholdning
Omtale 1328 fabelaktige fakta

Visste du at mennesker som sover på venstre side har oftere mareritt?QI-gjengens femte gledesspreder for alle som er opptatt av morsomme fakta og til dels svært unyttig kunnskap.

Visste du at levetiden til en rockestjerne er 25 år kortere enn for et gjennomsnittsmenneske? Eller at det på Papua New Guinea finnes et stammespråk – som kun snakkes av to menn som har vært uvenner i tretti år og ikke vekslet et ord siden 1988? Ikke alle vet at tidenes lengste svangerskap varte i ett år og 13 dager. Eller at Walmart har flere ansatte enn det finnes innbyggere i Slovenia. Og helt til slutt:

12 + 3 – 4 + 5 + 67 + 8 + 9 = 100.

Stephen Fry og teamet bak det populære britiske TV-programmet QI (Quite Interesting) har nok en gang samlet en mengde kuriøs (og tildels svært unyttig) kunnskap – til glede og begeistring for lesere over hele verden. Som i sine tidligere bøker redefinerer de begrepet allmennkunnskap og kaster nytt lys over spørsmål som har plaget filosofer, forskere og fulle menn på pub gjennom lange kvelder til alle tider.

Til toppen

Om forfatter

James Harkin er TV-programmet QIs (Quite Interesting) hovedresearcher, har en grad i matematikk og fysikk, en mørk fortid som regnskapsfører for en pubkjede, og bærer kallenavnet "Turbo" for sin fenomenale arbeidskapasitet.

JOHN LLOYD CBE er skaperen av TV-programmet QI (Quite Interesting) og mannens om utformet The News Quiz (som Nytt på nytt er inspirert av) og Født på solsiden for radio, og Not the Nine O'Clock News, Spitting Image og Sorte Orm for fjernsyn.

John Lloyd og John Mitchinson har blant annet skrevet bestselgeren En ytterst interessant bok om alt du ikke vet. Inntil da var de legendariske for sin uvitenhet om dyrenes verden.

John Mitchinson, QIs reserachleder, har vært både bokselger og forlegger og tatt seg av så forskjellige forfattere og kunstnere som Haruki Murakami, The Beatles og en dame som strikket med hundehår.