Apollo 11 (Innbundet)

Forfatter:

Morten Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 240
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Apollo 11
Oversatt av: Hansen, Morten
ISBN/EAN: 9788281695054
Omtale Apollo 11

Da Apollo 11 ble skutt opp 16. juli 1969 satt 6-700 millioner mennesker klistret til TV-skjermene. Raketten nådde en hastighet på 11 kilometer i sekundet (ca. 40 000 km/t) og etter fire dager i rommet kunne Neil Armstrong og Edwin «Buzz» Aldrin styre månelandingsfartøyet Eagle til en vellykket landing, mens Michael Collins passet hovedfartøyet som gikk i bane rundt månen.

Sovjetunionen hadde i lang tid ledet romkappløpet, ved å sende opp den første satellitten (Sputnik 1), det første levende vesen i bane rundt Jorden (hunden Laika) og det første menneske i verdensrommet (Jurij Gagarin). Derfor var jubelen stor i USA da Neil Armstrong tok det første steget på månen, ikke minst fordi president John F. Kennedy hadde sagt at USA skulle sende en mann til månen og bringe ham trygt hjem igjen i løpet av 1960-årene.

I denne unike og oppsiktsvekkende boken, som utgis i forbindelse med 50-årsjubileet i juli 2019, avslører David Whitehouse det sanne dramaet bak romkappløpet og månelandingen. Det er thrillerkvaliteter over denne beretningen om storpolitisk rivalisering, visjonære ledere, fatale feilgrep, store ingeniørbragder, dramatiske ulykker, imponerende heltemot og tragiske dødsfall. Forfatteren har hatt tilgang på eksklusivt kildemateriale og snakket med besetningen i Apollo 11 og de mange astronautene som banet vei, men vi møter også ingeniører, politikere, NASA-tjenestemenn og sovjetiske rivaler. Til sammen gir de oss den dramatiske historien som leder frem til et av de største øyeblikkene i menneskehetens historie.

Til toppen

Årets krimbok? Vi veit alle hvordan det ender. Likevel er det hårreisende spennende!
Arild Rønsen

Andre utgaver

Apollo 11
Bokmål Ebok 2019
Apollo 11
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Om forfatter

Dr. David Whitehouse er britisk vitenskapsmann, forfatter og prisbelønnet journalist. Han har jobbet som forsker ved Mullard Space Science Laboratory i London og som vitenskapsredaktør i BBC. Han er medlem i Royal Astronomical Society, han har vært president i Society for Popular Astronomy og asteroiden 4036 Whitehouse er oppkalt etter ham. Whitehouse har skrevet en rekke bøker om jordens indre, månen, solen, astronauter og Galileo Galilei.