Bjørn (Innbundet)

en biografi

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 419
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281690011
Kategori: Biografier
Omtale Bjørn

Dette er historien om Bjørn Eidsvåg, Norges mest populære artist. Denne åpenhjertige biografien fotfølger ham fra bedehuset i Sauda, via årene i Oslo og det radikale studentmiljøet på Menighetsfakultetet, og frem til utsolgte konserter Norge rundt. Vi blir kjent med presten som tjenestegjorde på Lier psykiatriske sykehus, en erfaring som satte dype spor og som førte til at Bjørn etter hvert ble sjelesørger for en hel nasjon. Vi får et innblikk i hans mangfoldige roller som tekstforfatter, komponist, utøver og offentlig person, og i den vanskelige kombinasjonen av familieliv og turnéliv. Som artist har Bjørn Eidsvåg holdt et rekordstort publikum i sin hule hånd gjennom 30 år, men han er også en mann som trives alene, i slitte tøfler, på hytta. Denne boken byr på et nærgående møte med kunstneren Bjørn Eidsvåg, så vel som med mennesket - familiemannen, vennen, trubaduren, trøsteren og tvileren. Biografien om Bjørn Eidsvåg inneholder en komplett diskografi over alle hans album, mer enn ett hundre fotografier samt håndskrevne tekstskisser og prekener. RANDI BERGE SVENDSEN (f. 1967) er utdannet i nordisk språk og litteratur, og har bakgrunn som kulturjournalist og kritiker. Hun er en mangfoldig og skolert musiker, og har arbeidet som arrangør, kapellmester og komponist for teater- og kabaretoppsetninger. I forbindelse med denne boken har hun ført lange, personlige samtaler med Bjørn Eidsvåg om hans liv og karriere. Hun har fulgt bandet på turné, og snakket med familie, venner og en rekke andre kilder, fra biskoper til platedirektører. Bjørn er hennes første bok.

Til toppen

Anmeldelser Bjørn

”Godt fortalt og bidrar med mye av dokumentarisk verdi (…) et rikholdig billedutvalg serveres som bonusmateriale.”

VG

”Svendsen får fram bildet av teologen som ble Norges aller viktigste artist (…) Og hun viser hvordan noen av hans vakreste viser ble til.”

Stavanger Aftenblad

”Stor og romslig som mannen selv (…) Vi kommer ham tett på livet, blir bedre kjent med ham, og skjønner bedre hvorfor han er som han er, sier det han sier, og synger det han synger.”

Vårt Land

Til toppen

Om forfatter
Randi Berge Svendsen (f. 1967) er utdannet i nordisk språk og litteratur, og har bakgrunn som kulturjournalist og kritiker. Hun er en mangfoldig og skolert musiker, og har arbeidet som arrangør, kapellmester og komponist for teater- og kabaretoppsetninger. I forbindelse med denne boken har hun ført lange, personlige samtaler med Bjørn Eidsvåg om hans liv og karriere. Hun har fulgt bandet på turné, og snakket med familie, venner og en rekke andre kilder, fra biskoper til platedirektører. Bjørn er hennes første bok.