Bøddelens sang (Heftet)

Forfatter:

Hans-Olav Thyvold (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 987
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The executioner's song
Oversatt av: Thyvold, Hans-Olav
ISBN/EAN: 9788281691223
Kategori: Romaner
Omtale Bøddelens sang

(Terningkast 5) «Imponerende verk ... en klassiker» - Stein Roll, Adresseavisen «Forfatterens gode håndlag er følbart overalt...» - Frode Johansen Riopelle, Klassekampen Bøddelens sang er historien om Gary Mark Gilmore, en 35 år gammel vaneforbryter som etter å ha tilbrakt mer enn halve livet i fengsel, ble sluppet ut på prøve i 1976. Friheten skulle imidlertid bli kortvarig: etter bare noen måneder ranet Gilmore to menn, før han skjøt og drepte dem. Han ble arrestert og dømt til døden, en straff som rutinemessig ville blitt omgjort til livstidsdom dersom Gilmore hadde anket. Men det gjorde han ikke. Gary Gilmore ønsket å dø, og han kjempet for den retten slik andre kjemper for å leve. Bøddelens sang er et monumentalt stykke journalistikk, beretningen om en varslet og ønsket henrettelse som ble til en verdensbegivenhet og en salgsvare, ført i pennen av en mester på høyden av sitt forfatterskap.

Til toppen

Andre utgaver

Bøddelens sang
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Norman Mailer:

Anmeldelser Bøddelens sang

«Imponerende verk (...) en klassiker»

 
Stein Roll, Adresseavisa

«Imponerende verk (...) en klassiker»

 
Stein Roll, Adressavisen

«Måten Mailer har valgt å få fram denne historia på, er fenomenal.»

 
Dorthea Alisøy, Studvest

«Forfatterens gode håndlag er følbart overalt...»

Frode Johansen Riopelle, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Norman Mailer (1923–2007) var frem til sin død en av USAs og samtidslitteraturens mest leste og omdiskuterte forfattere i et halvt århundre. Fra debuten I 1948 med De nakne og de døde, og frem til den siste romanen han rakk å skrive, Slottet i skogen (2007), publiserte han et 40-talls bøker og vant en lang rekke litterære priser. Blant hans øvrige verker er de mest kjente Nattens armeer (1968), Kampen (1976), The Executioner’s Song (1979) og Tough Guys Don’t Dance (1984). Ved siden av å pleie et allsidig og omfattende forfatterskap, var Mailer en profilert deltaker i amerikansk samfunnsliv og politisk debatt. Han var også en produktiv filmregissør. Norman Mailer var gift seks ganger og hadde ni barn.

Utgivelsen av De nakne og de døde er en del av et større Norman Mailer-program. Forfatterens siste bok, Slottet i skogen, kom på norsk i 2008, og i 2011 og 2012 vil Font Forlag utgi Nattens armeer og Bøddelens sang.