Bonita Avenue (Heftet)

Forfatter:

Hedda Vormeland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 585
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bonita Avenue
Oversatt av: Vormeland, Hedda
ISBN/EAN: 9788281694040
Kategori: Romaner
Omtale Bonita Avenue

"Bonita Avenue" er et fengslende, underholdende og dyptloddende portrett av en familie i dyp krise. En overrumplende skildring av hvordan skjebnens små krumspring kan snu opp-ned på livet og på de mest intime personlige relasjoner og ambisjoner. Professor Siem Sigerius er en mann som lykkes med alt. Han er et anerkjent mattegeni, en populær gjest i TV-programmer og en tidligere mester i judo. I tillegg har han tilsynelatende en perfekt familie. Nå tar han sikte på en politisk karriere, men gitt alle hemmelighetene som skjuler seg i hans og familiens fortid, er det kanskje en dårlig idé. En katastrofal eksplosjon i et fyrverkerilager, personlige svik og små løgner, selvmord, Internett-porno og hjemkomsten til en utstøtt og farlig sønn - på rekke og rad melder brokker fra fortiden seg og truer med å underminere hele Sigerius-klanens eksistens. [TERNINGKAST 5] «Et overflødighetshorn...» - Fartein Horgar i Adresseavisen «...et sinnrikt komponert, vilt underholdende og kløktig utført dunder og brak av en roman.» - Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Bonita Avenue
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Bonita Avenue

«Meget imponerende at dette er hans debutroman ... Et litterært forfriskende pust ... Virkelig anbefales ... Hedda Vormeland har gjort en god jobb med å oversette fra nederlandsk.»

 
Thorstein Buer, Demokraten

«Storartet familieroman ... Et overflødighetshorn av veltalenhet, av varmhjertede vittigheter, av kjølig ironi, av skadefryd på denne vellykkede, likevel så dysfunksjonelle familiens bekostning, og dette hornet slutter aldri å renne over ... Forfatteren har en strålende evne til å levendegjøre de forskjellige karakterene ... oversetter Hedda Vormeland har gjort en storartet jobb med å overføre dette til tilforlatelig norsk.»

 
Fartein Holgar, Adresseavisa

«En gedigen fortelling ... Bonita Avenue fremstår, i Hedda Vormelands glimrende oversettelse, som et sinnrikt komponert, vilt underholdende og kløktig utført dunder og brak av en roman.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«... komposisjonen er kompleks, men under full kontroll. Språket er uvanleg godt; det er elegant, med original og ofte lystig bildebruk som kjem godt gjennom i Hedda Vormelands omsetjing.»

Marta Norheim, NRK

Til toppen

Om forfatter

Peter Buwalda (f. 1971) er en nederlandsk forfatter. Han er tidligere journalist, redaktør og grunnlegger av det litterære musikktidsskriftet Wah-Wah. Han har dessuten svart belte i judo. Buwalda var aktiv som skribent og skrev en rekke essays og noveller før han debuterte med romanen Bonita Avenue i 2010 (på norsk i 2017). Den ble nominert til hele tolv litterære priser i hjemlandet Nederland, lå i to år på bestselgerlistene og er blitt oversatt til en lang rekke språk. Otmars sønner (2019, på norsk i 2022) er Buwaldas andre roman.