Brasil 2014 av Kjartan Fløgstad og Aslak Nore (Ebok)
Ebok

Brasil 2014 (Ebok)

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788281693289
Kategori: Debatt
Omtale Brasil 2014

Sommeren 1978 følger en fotballgal forfatter VM i fotball på TV mens han vugger sin nyfødte sønn på fanget. 36 år senere reiser faren og sønnen til Brasil for å skrive VM-bok sammen. De følger mesterskapet fra første til siste spark med innsikt, innlevelse og overraskende vendinger, og tar leseren med på en reise fra de hete innlandsbyene Cuiabá og Manaus til metropoler som Sao Paulo og Rio de Janeiro. Underveis skildrer de det intense VM-dramaet - profilene, skandalene, den politiske rivaliseringen og fotballfilosofien som kommer til uttrykk. Dessuten gjør forfatternes inngående kjennskap til Latin-Amerika at dette også blir et portrett av et kontinent i sterk endring. Men mest av alt er denne boka en hyllest til fotballens magi - en idrett som plages av grådighet, korrupsjon og endeløse skuffelser, men som også samler verden og vekker den indre tolvåringen i både far og sønn.

Til toppen

Anmeldelser Brasil 2014

« ... trenger vi egentlig «Brasil 2014» av Kjartan Fløgstad og Aslak Nore? Du trenger egentlig bare lese de første to delkapitlene for å slå fast et rungende «JA!»»

 
Kim Arne Hammerstad, Studvest

«Veldig bra» … Et levende og velskrevet eksempel på hvordan fotball faktisk kan være det beste utgangspunktet for å skrive om både kultur, politikk og historie.»

 
Sindre Hovdenakk, VG

«Dette er fotballitteratur på et nivå bare Solstad og Michelet har levert på norsk tidligere.»

 
Arve Hjelseth, Fotballtidsskriftet Josimar

«Glimrende skildring av VM fra far og sønn. Setter standarden for norsk fotballitteratur (...) Det skal veldig mye til for at ikke Brasil 2014 blir stående som høstens definitivt beste fotballbok.»

Endre Ruset, Dagbladet

«... stoffet henger sammen som en referansetung og lærerik bok. Ekspertisen og formidlingen er på topp hele veien her, samt at det er et ikke-klamt familieportrett (...) en balansert leseropplevelse.»

Audun Vinger, Dagens Næringsliv

«...en imponerende forståelse av selve spillet (...) [Nore] hjelper leseren til en større forståelse, og dermed en dypere verdsettelse, av de mange fantastiske høydepunktene årets fotball-VM utvilsomt bød på (...) Fløgstads vilje til å skape sannheter hører litteraturen til, og gir oss derfor genuine glimt av erkjennelse.»

Bernard Ellefsen, Morgenbladet

«Er fotball eit verdig emne for tenking og litteratur (...) Svaret er opplagt ja etter lesing av denne boka (...) Begge auser raust av rike kunnskapskjelder: Vi får politisk og økonomisk historie frå dei fleste søramerikanske land, og analysar av korleis fotballens historie og filosofi er samanvovne med denne historia og dei ulike lands kulturelle særdrag.»

Karl Knapskog, Dag og Tid

«Fotballvirkeligheten sett gjennom to høyst interessante forfatterøyne (...) Far og sønn Fløgstad og Nore imponerer med Brasil-beskrivelser i bok om fotball-VM (...) Ulikhetene gjør det imidlertid veldig underholdende å lese, og man får lyst til å være der i Brasil-vinteren sammen med dem.»

Torbjørn Tumyr Nilsen, Ny Tid

«Mesterlig fotballitteratur»

Lars Ravn, Telemarksavisa

Til toppen

Om forfatter

Kjartan Fløgstad (f. 1944) er forfattar med ei fortid som industriarbeidar og sjømann. Han debuterte med diktsamlinga Valfart i 1968, og har sidan gjeve ut ei lang rekkje bøker innanfor ulike sjangrar. Men det er som romanforfattar Fløgstad er besat kjend. Frå Dalen Portland (1977) og fram til Magdalenafjorden (2014) har han vore ei av Noregs mest respekterte og prislønte skjønnlitterære stemmer. Kjartan Fløgstad har vore oppteken av fotball så lenge han kan hugse.

Aslak Nore (f. 1978) er journalist, forfatter og forlagsredaktør. Han er også kommentator i VG, og står sammen med Asbjørn Slettemark bak krimbloggen op-5.no. Nore har skrevet dokumentar-bøkene Gud er norsk (2007) og Ekstremistan (2009). Han debuterte som romanforfatter med den kritikerroste thrilleren om etterretningsoperatøren Peter Wessel, En norsk spion (2012).Oppfølgeren Oslo Noir kom i 2014. Aslak Nore har vært opptatt av fotball så lenge han kan huske.