Churchills ilddåp - En historie om familie og motstandskraft under bombingen av London 1940-1941 av Erik Larson (Nedlastbar lydbok)

Churchills ilddåp - En historie om familie og motstandskraft under bombingen av London 1940-1941 (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2022
Innleser: Ribu, Anders
Spilletid: 21:29
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: THE SPLENDID AND THE VILE
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788202766207
Kategori: Biografier
Omtale Churchills ilddåp - En historie om familie og motstandskraft under bombingen av London 1940-1941

Churchills ilddåp av Erik Larson er den gripende historien om bombingen av London under den andre verdenskrig fortalt gjennom de daglige opplevelsene til Winston Churchill, hans familie og nærmeste rådgivere. På Winston Churchills første dag som statsminister invaderte Adolf Hitler Nederland og Belgia. Polen og Tsjekkoslovakia hadde allerede falt, og evakueringen av Dunkirk var bare to uker unna. I løpet av de neste tolv månedene skulle Hitler opprettholde en uavbrutt serie med luftangrep mot London, som til slutt tok livet av 45 000 briter. Det ble Churchills oppgave å samle landet og overbevise Franklin Roosevelt om at Storbritannia var en verdig alliert ­­­– som var villige til å kjempe til siste slutt. Churchills ilddåp tar lytteren tilbake til en tid med ekte politisk lederskap - da Churchills veltalenhet, kampmoral og motstandskraft holdt en nasjon, og en familie, samlet.

Til toppen

Om forfatter

Erik Larson (f. 1954) er amerikansk journalist og forfatter. Han har skrevet for bl.a. Wall Street Journal og Time, og har utgitt en rekke sakprosabøker av høy litterær kvalitet, bl.a. Isaac’s Storm (1999), Thunderstruck (2006) og In the Garden of Beasts (2011, norsk utg. I dyrets buk 2013). The Devil in the White City (2003) lå i over 350 uker på bestselgerlistene og fikk en varm mottakelse da den utkom på norsk (Djevelen i den hvite byen) i 2016. Larson bor i Seattle.