Dead or alive (Innbundet)

cowboyer i amerikansk historie fra Davy Crockett til George W. Bush

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 412
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281690370
Kategori: Debatt
Omtale Dead or alive

Cowboyene er på mange måter USAs vikinger - de har etterlatt seg dype spor, og med sin handlekraft har de preget millioner av amerikaneres måte å tenke på. Etter terrorangrepet 9/11, sa en innbitt president Bush at han husket en gammel plakat fra Den Ville Vesten der det sto: Wanted Dead or Alive. Det var slik han ville forholde seg til jakten på Osama bin Laden. Presidenten fikk mye kritikk for denne cowboymentaliteten, men texaneren Bush fikk også mye ros. Det var den slags patriotisme som hadde bygget landet, sikret grensene og gjort USA til en supermakt. I boken Dead or Alive trekker NRKs tidligere USA-korrespondent Joar Hoel Larsen opp et bredt historisk lerret. Gjennom historien om Den Ville Vesten og portretter av sentrale cowboylegender som Davy Crockett, Jesse James, John Wesley Harding, Billy the Kid og mange flere, anskueliggjør han hvordan sentrale verdier i dagens USA har vokst frem som følge av en bevisst mytologisering av en fortid som i virkeligheten var lovløs, brutal og alt annet enn samfunnsbyggende. JOAR HOEL LARSEN (f. 1950) er journalist og forfatter. Han er for tiden reporter og jourhavende i utenriksredaksjonen i NRK. Han har vært korrespondent i Latin-Amerika og i USA, og har skrevet flere bøker derfra.

Til toppen

Andre utgaver

Dead or alive
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Joar Hoel Larsen:

Anmeldelser Dead or alive

«Interessant og underholdende dypdykk bak mytene om Det ville vesten.»

 
Fædrelandsvennen

«Det Ville Vesten slik det var ... en kunnskapsmettet, interessant og velskrevet bok. Hoel Larsen gir et bredt innblikk i cowboyforskningens resultater, og tegner oppdaterte portretter av et titalls berømtheter som Jesse James og Buffalo Bill. Men man må ikke være cowboyentusiast for å ha utbytte av lesningen. Dette er vel så mye en fremstilling av den historiske epoken som trolig har hatt størst betydning for amerikanernes selvforståelse.»

VG

«Viktig og spennende (…) god og nyansert westernbok.»

Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Joar Hoel Larsen er journalist og forfatter. Han jobber for tiden i utenriksredaksjonen i NRK og har vært korrespondent i Latin-Amerika og i USA.