Den store boken om tog (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 288
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281694835
Kategori: Fritid og underholdning
Omtale Den store boken om tog

Den store boken om tog er den ultimate utgivelsen for landets utallige togentusiaster. Mange har nostalgiske minner fra Interrail, noen møtte kjæresten sin på Bergensbanen mens andre minnes forventningsfulle timer i en overfylt kupé på vei til sommerferie på hytta – eller de dyrker en lidenskap for damplokomotiver og sporbredder.

Atle Nielsen tar sine lesere med på en reise langs noen av verdens mest spektakulære jernbanespor i denne feiringen av vårt mest miljøvennlige transportmiddel. Boken er spekket med interessante fakta og morsomme historier, og gjennomillustrert med fotografier, illustrasjoner, plakater, skilt og billetter. Visste du for eksempel at det var behovet for oversiktlige tidtabeller som gjorde at vi delte verden inn i 24 tidssoner, eller at man på pendlertog fra Moskvas forsteder finner løshunder som har lært seg å ta toget til og fra byen for å finne mat? Forfatteren tar leserne med på en reise langs verdens mest spektakulære jernbanestrekninger, og dessuten inneholder boken jernbanequiz, noveller, kortbiografier, gamle rutetabeller, jernbanehistorikk, tunneler, musikk, broer, litteratur, togrøverier, berømte stasjoner, tragiske ulykker og de underligste rekorder

Til toppen

Anmeldelser Den store boken om tog

«Len deg tilbake i stolen og bli med på en nostalgisk og fortryllende reise.»

 
Simen Ingemundsen, Bygdebladet

«Dette må være en perle av en bok for alle tog-interesserte. Tekstene er skrevet både med stor kunnskap og en humoristisk innfallsvinkel, og er en ikke begeistret for jernbane og toglinjer fra før, undrer det meg meget om ikke så vil skje etter lesningen av «Den store boken om tog». Bildene som Atle Nilsen har samlet inn gjør det til en levende bok, noen foto er ganske fantastiske både fra fotografenes side og den fotomessig- og grafiske bearbeidelsen. »

Audun Mosevoll, Dagen

«Rett og slett en imponerende flott bok for alle som er begeistret for tog og togreiser.»

Veronica Karlsen, NTB

Til toppen

Om forfatter

Atle Nielsen har 40 års fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist. Han har utgitt en lang rekke bøker, blant annet Hytteboken og Den store boken om tog. Høsten 2023 er han klar med sin nye bok; Hallo! En nostalgisk og underholdende reise gjennom telefonens historie.