En blodig reise gjennom en væpnet verden (Heftet)

Forfatter:

Pål F. Breivik (Oversetter) Torstein Velsand (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 380
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gun baby gun
Oversatt av: Breivik, Pål F. og Velsand, Torstein
ISBN/EAN: 9788281693609
Kategori: Debatt
Omtale En blodig reise gjennom en væpnet verden

Det finnes nesten én milliard skytevåpen rundt om på kloden i dag - flere enn noen gang før. Tolv milliarder kuler blir produsert hvert år, nesten to kuler for hvert menneske i verden. Og så mange som 500 000 mennesker blir drept av dem hvert år. Skytevåpnenes påvirkning er vidtrekkende og ofte vanskelig å få øye på. Og den angår ikke bare de som dør, de sårede, selvmorderne og de sørgende. Den angår oss alle. En væpnet verden tar deg med på en sjokkerende og oppsiktsvekkende reise. Fra Cape Town til Nord-Irland, Honduras og Utøya, fra våpenmesser i USA og dype skoger i Papua Ny-Guinea til Mosambik og Liberia, Somalia, Israel, Island og Pakistan. Fra massegraver og skytebaner til auksjonshus og direktørkontorer. Iain Overton oppsøker menneskene som berøres av skytevåpen - gjengmedlemmer i Latin-Amerika, våpenprodusenter i Tyrkia, blødende ofre og sørgende pårørende, barnesoldater, massemordere og lobbyister. I denne uhyggelige beretningen om skytevåpnenes virkelighet avdekker han den grufulle sannheten om kreftene som styrer og - altfor ofte - tar livet av oss.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser En blodig reise gjennom en væpnet verden

«Overton stiller intelligente spørsmål, og gjør seg kloke betraktninger rundt det han ser og hører. Teamet bak boken har gjort fremragende research med utfyllende note- og kildehenvisninger. Kort sagt møter vi en mann og en bok som inngir tillit. (...) En høyaktuell utgivelse i disse tider hvor man diskuterer permanent bevæpning av norsk politi.»

 
Gro Jørsted Nilsen, Bergens Tidende

«Boka er imponerende innholdsrik, full av spennende detaljer og urovekkendestatistikk. Overton har nær sagt vært overalt. Med imponerende mot har han vært tett innpå både de som skyter, de som er skutt og de som vokter loven.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Bred og faktaspekket beretning ... Språket er både levende og saklig på samme tid, og forfatteren evner å levendegjøre steder og intervjuobjekter med få ord. Den grundige belysningen av skytevåpnenes plass og virkning i verden, gjør at En væpnet verden burde bli obligatorisk pensum på politihøyskolen.»

Erika Fatland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Iain Overton (f. 1973 i Storbritannia) er en prisbelønt undersøkende journalist som har jobbet i over 80 land. Han har laget dokumentarer for BBC, ITN og Al Jazeera fra drapssoner i Columbia, Irak og Somalia, og har skrevet for Guardian, Independent og Sunday Times. Han har vunnet bl.a. en Peabody- og to Amnesty-priser, og en BAFTA Scotland. Overton er leder for den britiske organisasjonen Action on Armed Violence. En væpnet verden er hans første bok.