Et kart av salt og stjerner av Zeyn Joukhadar (Ebok)
Ebok

Et kart av salt og stjerner (Ebok)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.45 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The map of salt and stars
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788202637682
Kategori: Romaner
Omtale Et kart av salt og stjerner

2011: Tolv år gamle Nour har nettopp mistet sin far, og moren bestemmer seg for å ta med barna og flytte tilbake til Syria. Like etter ankomsten innledes opprøret, og bombingen av hjembyen Homs tar til. Når en granat treffer familiens hus og nesten dreper Nour, må familien flykte gjennom Midtøsten og Nord-Afrika på søken etter trygghet. Underveis blir Nours forestilling om «hjemme» til en drøm som hun sliter med å huske – og et håp hun ikke kan leve uten.

Ni hundre år tidligere: Seksten år gamle Rawiya forlater sin fattige mor og begir seg ut i verden. Hun kler seg om og blir til gutten Rami, og får gå i lære hos den store geografen al-Idrisi. Han har fått i oppdrag av kong Roger 2. av Sicilia å skape et kart over den kjente verden. Sammen legger kartografen og hans lærling ut på en farefull ferd rundt Middelhavet. Underveis støter de på så vel mytiske uhyrer som historiske skikkelser.

Et kart av salt og stjerner vever disse to historiene om flukt og søken sammen til en mektig beretning om trangen til å vende hjem – og prisen mennesker er villige til å betale for å lykkes.

Til toppen

Om forfatter

Zeyn Joukhadar er en syrisk-amerikansk forfatter, med muslimsk far og kristen mor. Han er utdannet biokjemiker og var forsker før han begynte å skrive på heltid. Han har publisert en rekke noveller og dikt, og debuterte som romanforfatter med Et kart av salt og stjerner (2018, utgitt på norsk i 2019). Siden fulgte romanen The Thirty Names of Night (2020). Joukhadar er ikke-binær og har mottatt prisene Stonewall Book Award (2021) og Lambda Literary Award for Transgender Fiction (2021) for sin fremstilling av ikke-binæres opplevelser.