For et vær! (Innbundet)

vår lidenskap for været

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 215
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281692701
Kategori: Kunst og foto
Omtale For et vær!

Dette er boka for alle som brøler hysj når det er værmelding, som er innom yr.no minst en gang per dag, og som husker barndommens snøfulle vintre og solrike somre med glede og vemod. For et vær! forsøker å besvare spørsmålet om hvorfor været alltid har vært et viktig samtaletema, og hvordan det på godt og ondt har påvirket oss og vår kultur.

Boka viser blant annet hvordan forfattere, malere og komponister har latt seg inspirere av været opp gjennom historien, og på hvilken måte Gud taler til menneskene gjennom været. For et vær! er en gjennomillustrert, lærerik, underholdende, men fremfor alt morsom bok, skrevet av en av våre fremste kulturformidlere, som innrømmer at han selv alltid har vært lidenskapelig opptatt av været.

Tommy Sørbø (f. 1953) er en norsk kunsthistoriker, humorist, forfatter og dramatiker. Han har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet, skrevet for Riksteateret og for radioprogrammet "Hallo i uken".

Til toppen

Anmeldelser For et vær!

«Sørbøs omfattende kunnskaper gjør fortellingene spennende, han legger inn flere anekdoter fra eget liv som også er med og gir farge til fremstillingen».

Arne Hugo Stølan, VG

«Været provoserer og begeistrer. Været er det tema vi lettest tyr til når vi ikke har annet å snakke om. Det måtte bli bok av Sørbøs lidenskap. Kunsthistorikeren, forfatteren og kulturformidleren har vært grenseløst opptatt av været så lenge han har levd. Det er noe spesielt ved guttunger som hver kveld sitter i pysjen og gleder seg til at statsmeteorolog Kristian Trægdes blide oppsyn skal vise seg på Dagsrevyen. Sørbø gjorde det på sekstitallet. I denne boken doserer han hvordan forfattere, malere og komponister har latt seg inspirere og skremme av været opp gjennom tidene. Jeg har særlig sans for historien om Beethovens Pastore-symfonien. Den handler om et tordenvær, men også om den vakre, snille naturen som åpenbarer seg når uværet har trukket seg tilbake. Om lynet fortelles at en lam prest i Kent i England i 1782 ble truffet. Da han kom til seg selv, var han kvitt lammelsen. Jo, jo....»

Torstein Hvattum, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter
Tommy Sørbø (f. 1953) er kunsthistoriker, forfatter og dramatiker. Han er en populær kulturformidler og aktiv samfunnsdebattant, og har skrevet en rekke bøker om kunst og kultur, mange av dem med en humoristisk vinkling. Sørbø har også skrevet romanen Søppel (2007).