I dyrets buk (Heftet)

beretningen om en amerikansk diplomatfamilie i Hitlers Berlin

Forfatter:

Lisa Vesterås (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 379
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: In the garden of beasts
Oversatt av: Vesterås, Lisa
ISBN/EAN: 9788281692817
Kategori: Biografier
Omtale I dyrets buk

Spennende om opptakten til andre verdenskrig. William E. Dodd blir USAs første ambassadør til Hitlers Tyskland i 1933. Til å begynne med fascineres han og familien av Det tredje rikets pomp og prakt. Men opprustningen, statsaggresjonen og jødeforfølgelsene blir etter hvert umulige å overse, og Dodd formidler sin uro til Washington, men blir ignorert. Amerikanerne nekter å tro på de uhyrlige ryktene. "I dyrets buk" er historieskriving på sitt aller beste, en elegant og detaljert skildring av stemningen i Berlin i årene før krigen. Gjennom talløse øyenvitneskildringertegner forfatteren et uhyggelig og mangesidig bilde av årsakene til at verden ikke skjønte hvilken alvorlig fare Hitler utgjorde, før det var for sent og Europa sto i brann. Erik Larson (f. 1954) er en amerikansk historiker og forfatter.

Til toppen

Andre utgaver

I dyrets buk
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Erik Larson:

Anmeldelser I dyrets buk

«En sjeldent god og skremmende skildring av 1930-årenes Berlin … Det er et ufattelig fascinerende stoff Larson bretter ut – her er personlig drama og storpolitikk side om side. Forfatteren er godt opplest på perioden, så her er mye å hente både for leg og lærd.»

 
Guri Hjeltnes, VG

«Forfatteren har et godt grep om historiske fakta og vever historien til en spennende thriller. Det har blitt et nærbilde til ettertanke.»

 
Fredrik Strøm, Telemarksavisa

«Boka er virkelig god … nøktern og likefram uten de store stilistiske eller språklige fakter. Men nettopp det kler et stoff som taler så sterkt for seg selv. Vi vet jo alle hvilket mareritt dette endte i, og den kunnskapen ligger som en mørk himmel over hele leseropplevelsen … en dyster og skremmende skildring av et sivilisert samfunns vei inn i barbariet.»

Tore Skeie, Klassekampen

«Det er en fantastisk fortelling Erik Larson har prestert, som overgår det meste av det jeg har lest i dokumentarsjangeren.»

Knut Hoem, NRK

«Besettende og nifst om Hitlers maktovertakelse. For mens kongressene danset på nypolert parkett, SS-herrer i plettfrie uniformer svermet med sine damer i Tiergarten, champagnen fløt, torturister drakk som svin eller nøt tekkelig sin formiddagste på Hotel Adlon, reiste det seg et uhyggelig Ragnarokk i bakgrunnen. I kontrasteringen av alt dette, er denne boken et historisk mesterverk. »

Johan O. Jensen, Adresseavisen

«Drivende godt skrevet.»

Trond Blikø, Trønder-Avisa

«Møtet med Hitlers nærmeste er fascinerende på en ny måte - forfatterens research har skapt en større helhet i hva som egentlig skjedde i spesielle miljøer i Tyskland før 2. verdenskrig bryter ut.»

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Til toppen

Om forfatter

Erik Larson (f. 1954) er amerikansk journalist og forfatter. Han har skrevet for bl.a. Wall Street Journal og Time, og har utgitt en rekke sakprosabøker av høy litterær kvalitet, bl.a. Isaac’s Storm (1999), Thunderstruck (2006) og In the Garden of Beasts (2011, norsk utg. I dyrets buk 2013). The Devil in the White City (2003) lå i over 350 uker på bestselgerlistene og fikk en varm mottakelse da den utkom på norsk (Djevelen i den hvite byen) i 2016. Larson bor i Seattle.