India (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 409
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281693746
Kategori: Debatt
Omtale India

«Denne boka er et oppkomme av interessante betraktninger og oppsiktsvekkende fakta. en personlig beretning, fargerik og kunnskapsrik.» - Torborg Igland, Vårt Land «Anbefales til alle som vil bli litt bedre kjent med et India i endring.» - Siri Søberg, Fredrikstad Blad I løpet av få år vil India overta posisjonen som verdens mest folkerike land, og dessuten det landet som opplever raskest økonomisk vekst. Samtidig har få land så store forskjeller - en milliard fattige og ufattelig mange milliardærer. India ligger helt i front når det gjelder medisinsk forskning og informasjonsteknologi, men hver dag dør likevel 1000 barn under fem år av diaré. De groteske gjengvoldtektene de siste årene har ført til internasjonal oppmerksomhet om kvinnens stilling, undertrykkelse og kjønnsroller i det indiske samfunn. Men India har også verdens største befolkning under 25 år, og de prioriterer lekser foran trening. For dem er Harvard og Yale viktigere enn Chelsea og Manchester United. India er fotturer i Ladakh, palmer i Kerala, te i Darjeeling, hippier i Goa og ull i Kashmir, og cricket, cricket og cricket. India er kaotisk parlamentarisme, korrupsjon og kameraderi - men også verdens største demokrati. Journalisten og forfatteren Joar Hoel Larsen har besøkt India en rekke ganger, senest under et to år langt opphold som korrespondent for NRK i 2010-2011. I dette omfattende «korrespondentbrevet» deler han sjenerøst av sine kunnskaper, opplevelser og møter med indere i alle samfunnslag.

Til toppen

Andre utgaver

India
Bokmål Ebok 2015
India
Bokmål Innbundet 2015

Flere bøker av Joar Hoel Larsen:

Anmeldelser India

«... Denne boka er et oppkomme av interessante betraktninger og oppsiktsvekkende fakta. Fra fargerik kulturhistorie til blodrød politisk historie. Her er Beatles, yoga, kashmir-ull, te og Bollywood. Og her er grensekrig med Pakistan, kastesystem og en tragisk voldtekstsstatistikk... en personlig beretning, fargerik og kunnskapsrik.»

Torborg Igland, Vårt Land

«Anbefales til alle som vil bli litt bedre kjent med et India i endring.»

Siri Søberg, Fredriksstad Blad

«Nå har journalisten og forfatteren Joar Hoel Larsen skrevet en flott bok om India. Det er bare å lese og lære - og gi seg over av all kunnskap og glede, og drømme om India, et paradis av opplevelser. Løp og kjøp!»

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no

Til toppen

Om forfatter

Joar Hoel Larsen er journalist og forfatter. Han jobber for tiden i utenriksredaksjonen i NRK og har vært korrespondent i Latin-Amerika og i USA.