Inspirerende norske strikkemønstre (Innbundet)

Forfatter:

og

Oppskrifter på vakre og moderne plagg som er basert på diagrammene i Annichen Sibbern Bøhns strikkebokklassiker Norske strikkemønstre fra 1929. Den gamle boken er også trykket opp for første gang på over 70 år og lagt ved.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 272
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281694989
Kategori: Fritid og underholdning
Omtale Inspirerende norske strikkemønstre

Moderne farger og snitt møter klassiske, norske strikkemønstre!

I denne praktfulle strikkeboken finner du oppskrifter på vakre og moderne plagg, basert på diagrammene i Annichen Sibbern Bøhns klassiker Norske strikkemønstre fra 1929. Boken var landets første samling av tradisjonelle, norske strikkemønstre og har siden blitt et samleobjekt og en inspirasjonskilde for ivrige strikkere og designere i innland og utland.

Med utgangspunkt i disse klassiske mønstrene, har strikkedesigner Wenche Roald laget nye oppskrifter på varierte og flotte strikkeplagg til hele familien – fra kofter og gensere til luer, votter og babytepper.

Som en bonus får du også med Annichen Sibbern Bøhns Norske strikkemønstre fra 1929, her trykket opp i sin originale form og lagt ved bakerst i boken. Samlet er dette et inspirerende verk for både nye og viderekomne strikkere, og for deg som ønsker å tenke kreativt i egne strikkeprosjekter!

Til toppen

Om forfatter
Wenche Roald (f. 1965) er designeren av de flotte og fargerike strikkeplaggene som du finner bak de populære profilene @wroald på Instagram og @knitnetty på Ravelry og på nettsiden Wenches hobbyblogg. Wenche strikket sine første masker allerede som femåring, og det tok ikke lang tid før det ble strikket både vesker til dukkene og nesevarmere til far. Arbeidskarrieren startet med systemutvikling, men med et hjerte for pinner og garn og et kreativt sinn, falt det seg etter hvert naturlig å la strikkehobbyen bli en fulltidsjobb. Wenche har tidligere utgitt boken Eventyrvotter (Aschehoug) sammen med de sju andre medlemmene i Vottelauget.


Annichen Sibbern Bøhn (født 1905, død 1978) var en norsk strikkerske, designer og forfatter. Hun er mest kjent for sin innsamling av norske strikkemønstre, som i 1929 førte til utgivelsen av boken Norske strikkemønstre. Hun jobbet ved Norsk Folkemuseum da hun startet innsamlingen av mønstrene, og hennes samling av strikkemønstre la grunnlaget for det mangfoldet av strikkemønstre som er kjent i Norge i dag. Mønstrene hun samlet inn og som for først gang ble gjort tilgjengelig for offentligheten i Norske strikkemønstre, var blant annet setesdalskofta og selbuvotten.