Jeg er fotball (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 384
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jag er fotboll
ISBN/EAN: 9788281694194
Kategori: Biografier
Omtale Jeg er fotball

Jeg er fotball er en gjennomillustrert selvbiografisk bok om en av tidenes største fotballstjerner, Zlatan Ibrahimovic. Siden debuten for Malmö i 1999 har Zlatan spilt for de europeiske storklubbene Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, PSG og Manchester United. I denne boken oppsummerer han sin eventyrlige karriere; målene, seirene og trofeene i verdens beste klubber og ligaer, samt på det svenske landslaget. Men Zlatan forteller også åpenhjertig om perioder med motgang og hvordan han kjempet seg tilbake etter den kompliserte kneskaden han pådro seg i Manchester United. Med hans egne ord får vi høre om veien fra å være underdog til å bli superstjerne.

Jeg er fotball inneholder også en rekke intervjuer med tidligere fotballprofiler som Thierry Henry, Patrick Vieira, José Mourinho, Andrea Pirlo, Thiago Silva og Paul Pogba – samt hans agent Mino Raiola. Boken er rikt illustrert med over 200 fotografier, og avsluttes med femti sider statistikk som oppsummerer Zlatans fotballkarriere fra 1999 til 2018. Hvor mange minutter spilte Zlatan i Inter? Hvor mange mål har han scoret med høyrefoten? Her finner du svar.

Jeg er Zlatan (2011) er en av de mest populære biografiene i norsk forlagshistorie. Der kunne vi lese om Zlatans vei fra oppveksten i Rosengård til å bli en av verdens største fotballstjerner. I Jeg er fotball får vi et unikt innblikk i hele hans karriere.

Til toppen

Til å bla i, lukte på og gjerne drømme seg bort i ... et flott og rikt illustrert verk om og av et ikon som fotballverdenen neppe kommer til å oppleve igjen.
Tor Hammerø, Nettavisen

Flere bøker av Zlatan Ibrahimovic og Mats Olsson:

Anmeldelser Jeg er fotball

«... til å bla i, lukte på og gjerne drømme seg bort i... et flott og rikt illustrert verk om og av et ikon som fotballverdenen neppe kommer til å oppleve igjen: Zlatan - han er fotball.»

 
Tor Hammerø, Nettavisen

«... for oss fotballens lydige idioter har Olsson laget utklippsboka vi trenger i hylla vår. Og best av alt best av alt er den siste delen, «Ztatistikk», hvor vi kan kose oss med fakta om fotballspillerens karriere. Tallene fra hver eneste klubb presenteres, slik at vi kan sammenligne, steg for steg i karrieren – og her finnes også de bitte små morsomme detaljer – og fullstendige lister over trenere og medspillere. Slikt liker vi.»

Remi Laakso, Hamar Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Zlatan Ibrahimovic (f.1981) er en av verdens beste fotballspillere. Han begynte sin fotballkarriere i Malmø FF og ble proff i nederlandsk AFC Ajax i 2001. I 2004 flyttet han til Italia hvor han spilte for Juventus FC (2004-2006) og FC Inter (2006-2009) før han ble kjøpt av spanske FC Barcelona. I 2010 returnerte han til Italia, denne gang for å spille i AC Milan. Siden har han spilt for Paris Saint-Germain, Manchester United og nå LA Galaxy. Zlatan Ibrahimovic bor i Los Angeles sammen med sin samboer og deres to barn.