Jegere (Innbundet)

Fra franske vinmarker til norske elgskoger

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 192
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281695160
Omtale Jegere

Vi kommer alle fra en jegerslekt. Vi føler alle en tilfredsstillelse ved å være i naturen. Ikke så merkelig det. Vår art Homo sapiens har en nær 300 000 år lang historie sterkt knyttet til vår utnyttelse av naturens ulike ressurser. Våre forfedre kan selvfølgelig følge sin historie enda lengre tilbake. Jegere er en fortelling om sapiens’ jakthistorie. Historien starter der hvor vår art hadde sin opprinnelse – Afrika – og avsluttes i Trøndelags elgskoger. På veien dit får leseren innblikk i hvordan vi erobret jaktmarkene fra andre Homo-arter, hvordan vi jaktet ullhårede neshorn og mammuter, tok oss sjøveien til Norge og etter hvert ble villsvin- og hjorteviltjegere på fastlandet, hvordan «invasjonen» av en bondekultur påvirket hele samfunnsutviklingen og la grobunn for et klassedelt samfun

Til toppen

Andre utgaver

Jegere
Bokmål Ebok 2019
Anmeldelser Jegere

Spennende om vår historie som jegere 20.08.2020

«Jeg kan knapt tenke meg at det er mulig å skildre dette bedre, mer spennende og morsommere enn det forfatterne Reidar Andersen og Espen Søilen har greid i sin bok Jegere (...) Nysgjerrig? Fortsett jakten på løsningen ved å kjøpe denne boka!»

PAB, Mat fra Norge

Vi kommer alle fra en jegerslekt! 20.11.2019

«Forfatterne greier å trekke de store linjer, samtidig som det gis referanser til vår tid (...). Selv om det er mange tall og mye info mellom permene, er det en sterk side ved boka at forfatterne får til å formidle likheten, arven og slektskapet fra istidsfolkets pelskledde mammutjegere, til den moderne norske sportsjeger med GPS og Gore-Tex (...). Boka er spekket med interessant og overraskende informasjon om våre forfedre, jegerne. Det er nok uventa for mange å høre at bumeranger, som vi forbinder med Australias urbefolkning, ble brukt til reinsjakt her i Europa. Forbløffende (...).»

Knut Høihjelle, Namdalsavisa

Til toppen