Kjære Gabriel av Halfdan W. Freihow (Ebok)
Ebok

Kjære Gabriel (Ebok)

et brev

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.35 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281691261
Kategori: Biografier og Helse
Omtale Kjære Gabriel

Kjære Gabriel er et brev fra far til sønn. Med stor kjærlighet og dyp undring søker forfatteren å forstå hva som gjør Gabriel annerledes enn andre barn, og å sette ord på sorgen, men også på stoltheten og innsikten som knytter seg til opplevelsen av sønnens grunnleggende annerledeshet. "Denne boka er noe av det vakreste som er skrevet på norsk." Dagbladet "Klokt, nærværende og vakkert om et autistisk barn ... vekker både smil og rørelse samt en sjelden innsikt hos leseren." Dagsavisen "Når bråket etter årets bokhøst har lagt seg, vil det fremdeles finnes noen bøker igjen i hyllene som vil ha betydning i folks liv. Kjære Gabriel av Halfdan Freihow er en slik bok." Adresseavisen "En klok og lydhør kjærlighetserklæring." Bergens Tidende "Kjære Gabriel er intens lesning, svært velskrevet - og så blir vi litt klokere." Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Kjære Gabriel
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser Kjære Gabriel

"Boka er modig og selvutslettende ... Halfdan Freihow skriver om det å komme til kort. Nettopp skildringen av kjærlig ufullkommenhet gjør boka sterk og betydningsfull.»

NRK

«En medlevende skildring av livet med Gabriel og hans univers, fylt av respekt og kjærlighet.»

VG

«Denne boka er noe av det vakreste som er skrevet på norsk.»

Dagbladet

«Kjære Gabriel er intens lesning, svært velskrevet - og så blir vi litt klokere.»

Aftenposten

«Klokt, nærværende og vakkert om et autistisk barn ... vekker både smil og rørelse samt en sjelden innsikt hos leseren.»

Dagsavisen

«Uten snev av dyneløftermentalitet i pakt med tidens rådende privatiseringsideologi, har Halfdan W. Freihow har skrevet en klok og lydhør kjærlighetserklæring.»

Bergens Tidende


«Når bråket etter årets bokhøst har lagt seg, vil det fremdeles finnes noen bøker igjen i hyllene som vil ha betydning i folks liv. Kjære Gabriel av Halfdan Freihow er en slik bok.»

Adresseavisen

«For familier med autistiske børn må Kære Gabriel være som et trøstende brev, men Freihows sprog er af en sådan litterær kvalitet, at enhver anden læser vil fryde sig (...) Med Kære Gabriel har Freihow afsløret et sprogligt talent, der meget gerne må kaste flere bøger af sig.»

Weekendavisen

«Anmeldere velsigner ikke - men anbefale, det kan vi. Det er hermed gjort.»

Jyllands-Posten


«En utrolig fascinerende bok (…) Som leser blir man så grepet at man nesten ikke kan legge boken fra seg.»

Politiken

«En fruktansvärt vacker berättelse om kärlek till ett barn, en stark liten bok mer värd än hela lastpallar av vanliga kärlekshistorier.»

Svenska Dagbladet

«Gabriel öppnar våra ögon för det oändliga äventyr som språket är.»

Expressen

«En lärorik och vacker liten bok.»

Dagens Nyheter (S)

«Freihows ærlige skildring av deres forhold som varsomt balanserer frustrasjon, angst og iblant en skremmende usikkerhet, med glede og jubel, vil være særlig verdifull for familier som er berørt av autisme, men enhver som er interessert i en nærgående, finsnekret familieerindring, vil finne denne vanskelig å legge fra seg.»

Publishers Weekly

«En vakker formidling av det sammensatte forholdet mellom far og sønn.»

Library Journal

«I blant får man som anmelder en bok i hendene som virkelig treffer. I dag har jeg fått en slik, Kjære Gabriel. Denne boken er annerledes, den lever. Jeg ønsker den mange lesere.»

Nederlands Dagblad

Til toppen

Om forfatter

HALFDAN W. FREIHOW (f. 1959) har bakgrunn som litteraturkritiker, oversetter og forlegger. Hans første bok, Kjære Gabriel, ble nominert til Brageprisen i 2004 og er oversatt til et titalls språk. I 2009 utga han romanen Du er ikke sann.