Kjære verden (Innbundet)

en syrisk jentes historie om krig og bønn om fred

Forfatter:

H.L.V. Siempre (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 212
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dear world
Oversatt av: Siempre, H.L.V.
ISBN/EAN: 9788281694613
Kategori: Biografier og Debatt
Omtale Kjære verden

En uforglemmelig historie om en tapper liten jente som var fanget i en brutal borgerkrig og inspirerte verden med sitt enkle budskap om fred.

Under beleiringen av den krigsherjede byen Aleppo i 2016 ble syv år gamle Bana Alabed verdenskjent for sine desperate Twitter-meldinger med bønn om fred i Syria og slutt på all krig. Hennes hjerteskjærende meldinger bød på en usedvanlig innsikt i byens grusomme dagligliv, med flyangrep, sult og familiens mulige død.

Bana har nå skrevet en gripende bok om en lykkelig barndom som tok slutt ved krigens utbrudd, og om fire år med bomber, ødeleggelse og frykt.

Kjære verden byr på et enestående intimt barneperspektiv på en av historiens største humanitære kriser. Historien hennes er en kraftfull påminnelse om menneskets utholdenhet og barnets grenseløse mot. Dette er en bok som vil prege alle som leser den.

«En historie om kjærlighet og mot omgitt av brutalitet og terror. Dette er vitnesbyrdet til et barn som har utholdt det utenkelige.» - J.K. Rowling

Til toppen

Andre utgaver

Kjære verden
Bokmål Ebok 2018
Anmeldelser Kjære verden

«Jeg opplever innholdet i boken ekstra sterkt nettopp fordi det er et barns tanker og følelser vi møter ... Det finnes neppe mange bøker fra det krigsherjede landet, Syria - skrevet ut fra et barns opplevelser. Nå er den her og jeg håper den vil være å finne på alle landets skolebibliotek! Den er lett å lese, har et godt og flytende språk og gir et troverdig bilde hvordan barn i andre land har det akkurat nå! »

Jolaug Odland, Avisen Dagen

«Hjerteskjærende nært...»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Boken gir et viktig innblikk i en krigshverdag sett med et barns øyne. Banas bok kan leses av alle, men at norske barn nå gis mulighet til å forstå krigens realiteter bedre, siden den er skrevet av en jevnaldrende, er prisverdig.»

Kaisa Ytterhaug, Ny Tid

Til toppen

Om forfatter

Bana Alabed (f. 2009 i Aleppo) ble under blokaden av byen verdenskjent for sine Twitter-meldinger med bønn om fred i Syria og slutt på all krig. Hennes hjerteskjærende meldinger gikk daglig ut til millioner rundt om i verden og bød på en usedvanlig innsikt i byens grusomme dagligliv med flyangrep, sult og familiens mulige død. I desember 2016 ble Bana og familien hennes trygt evakuert fra Aleppo til Tyrkia. Kjære verden er hennes første bok.