Klima (Heftet)

hva skjer

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 432
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281690363
Kategori: Debatt
Omtale Klima

Ole Mathismoens Brageprisnominerte og kritikerroste bok utgis nå i revidert, oppdatert og heftet billigutgave. Norges fremste miljøjournalist forklarer hva som egentlig skjer, hvorfor det skjer, hvordan dette vil utvikle seg videre og hva vi kan gjøre med det. Med smittende entusiasme, dyp kunnskap, og interessante eksempler forklares kompliserte årsakssammenhenger og viktige spørsmål for leseren. Boken er gjennomillustrert med fotografier, kart og grafikk. "Praktverk om elendighet (av) Norges fremste miljøjournalist. Innbydende, velskrevet og viktig, oversiktlig og oppdatert ..." - Dagbladet. "Mathismoen er Brageprisnominert i kategorien sakprosa for denne boken. Det er forståelig (...) han behersker stoffet, og han skriver en effektiv og pedagogisk prosa som kler innholdet." - Dagens Næringsliv.

Til toppen

Andre utgaver

Klima
Bokmål Innbundet 2007
Anmeldelser Klima

"Ole Mathismoen har ry for å være blant de best oppdaterte på miljøfeltet i norsk presse. I denne boken dykker han ned i klimaforskningen, med det formål å overbevise leseren om at vi står overfor en uhyre alvorlig trussel dersom vi ikke handler i tide (...) Den som leser denne boken fra perm til perm vil se at Mathismoen har mer enn nok av overbevisende argumenter."

 
VG

”Praktverk om elendighet (av) Norges fremste miljøjournalist. Innbydende, velskrevet og viktig, oversiktlig og oppdatert om alt fra ekstremvær og drivhuseffekt til økosystemet og klimaflyktninger.”

Dagbladet

”Et viktig verk (…) en nøktern, velskrevet fremstilling av til dels meget kompliserte problemstillinger og sammenhenger (...) Bør uten tvil være å finne i ethvert skolebibliotek i landet."

Aftenposten

"Eit godt oppslagsverk."

Klassekampen

”Mathismoen er Brageprisnominert i kategorien sakprosa for denne boken. Det er forståelig (...) han behersker stoffet, og han skriver en effektiv og pedagogisk prosa som kler innholdet.”

Dagens Næringsliv

"Stor og praktfull bok om klima!"

Smaalenenes Avis

Til toppen

Om forfatter

Ole Mathismoen (f. 1961) har arbeidet som politisk journalist i Aftenposten siden 1984, med miljø-, energi- og klimaspørsmål som spesialområde fra 1987. Mathismoen var Aftenpostens korrespondent i Brussel i perioden 1995-1997. Han har tidligere gitt ut tre bøker om miljøvern.