Mitt Toscana (Innbundet)

Forfatter:

Christian Brun (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 355
Illustratør: Brun, Christian
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281690578
Kategori: Mat og drikke
Omtale Mitt Toscana

Kokken og restauranteieren Dag Tjersland har tilbrakt seks-syv år i Toscana for å lære det italienske kjøkkenets hemmeligheter. "Mitt Toscana" er hans kulinariske reisebrev og kjærlighetserklæring til denne vakre italienske regionen. Tjersland liker å presentere tradisjonelle råvarer og klassiske retter på nye måter, og han er glad i å fremheve norske råvarers posisjon i det italienske kjøkken. I tillegg til bokens 120 vidunderlige oppskrifter tar han leseren med på guidete turer rundt i Toscana, vi besøker byer, vingårder, restauranter, severdigheter og dyktige matprodusenter. Norges beste matfotograf, Christian Brun, har vært på en rekke fotoreiser i Toscana de siste årene. Han har også tatt alle matbildene i boka.

Til toppen

Flere bøker av Dag Tjersland:

Anmeldelser Mitt Toscana

«En kjempebok for matelskere!»

 
Dagbladet

«Dag Tjersland ved grytene og Christian Brun bak kameraet lykkes hundre prosent med det de serverer. Og det på gullfat, i boka Mitt Toscana

 
Trønder-Avisa

«Dags kulinariske kjærlighetserklæring til den berømte italienske regionen er en perfekt julegave til mat- og vinelskerne! … «Mitt Toscana» er en av tidenes flotteste matbøker – nesten 400 sider med historier, reiseskildringer, oppskrifter, vintips og gode råd.»

 
Porsgrunns Dagblad

«Kort sagt: Boken er imponerende.»

Torgrim Eggen, D2, Dagens Næringsliv

«En ekte crossover-bok som både er en fryd for øyet, nyttig reiselitteratur, kulturhistorie og en innføring med smaksprøver i nordmenns mest foretrukne kjøkken, det italienske. Tjersland har stor troverdighet på feltet, etter å ha drevet italiensk restaurant i både Norge og Toscana. Boka er gaven til deg selv eller alle andre italiafrelste. Den er delikat, vakkert illustrert og en skikkelig vitaminbombe i mørketida selv for den som ikke har planer om å ta den på kjøkkenet.»

Stavanger Aftenblad

«Den beste og mest ambisiøse boken om italiensk mat jeg har sett på norsk, kanskje på noe språk (…) slik perfeksjonisme at vi virkelig krøller tærne. Christian Bruns bilder gir mer enn ganefryd.»

Aftenposten

«Dag Tjersland, mannen bak landets fremste italienske restaurant Baltazar, viser hvor han kommer fra matfaglig og gir en ypperlig guide både til sin egen matfilosofi, italiensk mathistorie og gir praktiske reiseråd. Oppskriftene er gjennomført fristende.»

Adresseavisen

«Fristende farlig ... Jeg tipper at Mitt Toscana vil ligge under flere juletrær i år.»

Bonytt

«Mitt Toscana er en kulinarisk reiseskildring fra Toscana, med fristende oppskrifter, flotte fotografier, historier og spennende tips … alt fra enklere oppskrifter til de mer avanserte slik at alle har noe å bryne seg på uavhengig av hvor erfaren man er på kjøkkenet.»

IN Magasinet

«Toscana er (Tjerslands) lidenskap, og i mange år har han reist på kryss og tvers for å fravriste italienerne sine kulinariske hemmeligheter. Han har lyktes!»

Avisa Nordland

«Gir leseren føde for både kropp og sjel. Mitt Toscana er en utrolig vakker bok.»

Grimstad Adressetidende

Til toppen

Om forfatter

Dag Tjersland (født 1972) er utdannet servitør, vinkelner og kokk. I 1997 startet han den italienske restauranten Baltazar i Oslo, som han i dag eier og driver. I 2014 åpnet han også Skur 33 ved Aker Brygge. Tjersland driver i tillegg sommerrestauranten Trattoria Cappuccino.