Oslo - byens historier fortalt gjennom 50 kart (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281694965
Omtale Oslo - byens historier fortalt gjennom 50 kart

Denne påkostede praktboken med 50 unike og nytegnede kart av G.T. Steigan gir deg helt nye og overraskende perspektiver på hovedstaden. Underbygget med innsiktsfulle tekster og vakre fotografier, byr kartene på en fascinerende, tematisk reise gjennom byens historier, byutviklingen, dramatiske hendelser, kulturelle landemerker og skjulte perler.

Gjennom boken blir man bedre kjent med Oslo, både i sin helhet og i flere bestanddeler, blant annet ved å lese om stadige utvidelser og sammenslutningen med Aker kommune. Kartene definerer ulike kapitler i Oslos historie og byens natur- og kulturliv. Her blir man kjent med byen gjennom tusen år i vekst, man blir kjent med sider ved krigen og byens politiske liv, åsteder for litterære og kunstneriske sjelers kreative utfoldelse, og man får innsikt i byens industrielle historie.

G.T. Steigans grundige og underholdende tilnærming til Oslos mange fasetter vil glede alle dem som vil utforske byen – både fra godstolen og gatelangs.

Til toppen

Om forfatter

Geir Tandberg Steigan har i en årrekke skrevet om arkitekturhistorie, og tegnet kart til ulike bokprosjekter. Han er svært opptatt av Oslos historie, og har i årenes løp fotografert hundrevis av bygninger, gater og plasser i Oslo.