Pasta og pizza (Innbundet)

pluss litt risotto og sånt

Forfatter:

Christian Brun (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 249
Illustratør: Brun, Christian
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281693487
Kategori: Mat og drikke
Omtale Pasta og pizza

Norges beste italienske kokk, Dag Tjersland, elsker å krysse grenser. Både de som deler Norge fra Italia, og de som skiller norsk matkultur og norske råvarer fra Italias. I denne boken presenterer han alle de klassiske italienske pastarettene og pizzaene, men også spennende nyskapninger hvor norske råvarer kombineres med italienske. Et velsmakende eksempel er pizza med hummer og torskekjake! Boken består av mer enn hundre oppskrifter, inkludert hvordan du lager perfekte deiger til pasta og pizza og nydelige tomatsauser som rekker til et års forbruk! I tillegg til alle pizza- og pastaoppskriftene har Tjersland funnet plass til noen nydelige oppskrifter på lasagne og risotto. I tillegg får leseren tips og råd om hvilke viner som passer best til ulike typer pasta og pizza. Norges fremste matfotograf, Christian Brun, har reist rundt i Italia sammen med Dag, og han har tatt alle de fristende matbildene i boken.

Til toppen

Anmeldelser Pasta og pizza

«Italiensk mat på sitt beste … inspirerende å få denne vennlige og kompetente påminnelsen om hvor mange ulike pasta- og pizzavarianter man egentlig kan slå seg løs med. Tjersland tar utgangspunkt i det helt enkle: En god, hjemmelaget pastadeig. Så viser han oss hvordan vi kan trylle fram velsmakende måltider med et minimum av ingredienser … Oppskriftene ledsages av like fristende bilder, både av mat og av klassiske italienske miljøer, slik at det også rykker litt i reisefoten.»

 
Kine Hult, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter

Dag Tjersland (født 1972) er utdannet servitør, vinkelner og kokk. I 1997 startet han den italienske restauranten Baltazar i Oslo, som han i dag eier og driver. I 2014 åpnet han også Skur 33 ved Aker Brygge. Tjersland driver i tillegg sommerrestauranten Trattoria Cappuccino.