Radiokrigen av Svein Tore Bergestuen og Bjørn Eckblad (Ebok)
Ebok

Radiokrigen (Ebok)

lyden av pop, penger og politikk

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 5.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281692282
Kategori: Debatt
Omtale Radiokrigen

Denne dokumentarboken forteller den spennende og dramatiske historien om kommersiell riksdekkende radio i Norge. Gjennom grundig journalistisk gravearbeid og med hjelp av et hundretalls kilder, avdekker forfatterne hvordan naive politikere, dyktige strateger, kyniske redaktører og folkelige programledere -- samt noen solide porsjoner med flaks -- gjorde P4 til en pengemaskin for sine eiere. Derfor sto også mye på spill da konsesjonen skulle deles ut på ny i 2002, ti år etter første sending. Radiokrigen er beretningen om hvorfor P4 ble en suksess og hvorfor Kanal 24 aldri ble det, fortalt og forklart innenfor rammene av den historiske symbiosen mellom media, politikk og næringsliv i Norge. "Boken er en grell avsløring av korrupsjon på norsk." - Stavanger Aftenblad. "Forfatterne har gått grundig til verks. Historien er levende fortalt, og imponerende presist og detaljert." - Trøndeavisa

Til toppen

Flere bøker av Svein Tore Bergestuen og Bjørn Eckblad:

Anmeldelser Radiokrigen

«Forfatterne har gått grundig til verks. Historien er levende fortalt, og imponerende presist og detaljert.»

Trønder-Avisa

«Boken er en grell avsløring av korrupsjon på norsk, svensk råkjør, sosialdemokratisk kameraderi, mediepolitikk i dunkle bakrom og påstander om regelrett fusk (…) Basert på over 120 kilder har Bergestuen og Eckblad på en overbevisende måte vist hvordan den norske radiokrigen endte med mediepolitikernes totale kapitulasjon.»

Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter

Svein Tore Bergestuen (f. 1974) har jobbet som journalist i TV 2 og programleder i P4, TVNorge og Kanal24. Han har tidligere utgitt en roman, og arbeider nå som rådgiver i Geelmuyden.Kiese. Bergestuen har grunnfag i psykologi og sosiologi fra UiB.

Bjørn Eckblad (f. 1967) har skrevet om mediebransjen som journalist i Dagens Næringsliv siden 1997. Før det jobbet han to år i avisen Varden. Eckblad er utdannet ved journalistlinjen i Volda, og har i tillegg cand. mag. fra UiO.