Regnhegren (Innbundet)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Rain Heron
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788281695375
Kategori: Romaner
Omtale Regnhegren

Regnhegren er en forbløffende utforskning av menneskelig styrke, kvinnelig vennskap og menneskets skjøre forhold til naturen.

Ren bor alene på en avsides utpost i et land som er herjet av statskupp. Høyt oppe i de skogkledde åsene overlever hun ved jakt, litt jordbruk og byttehandel – og de fjerne minnene om det som en gang var et normalt liv. Men den stillferdige tilværelsen rakner når en militær enhet anført av en ung kvinnelig soldat trekker opp i fjellene på oppdrag fra regjeringen for å finne en legendarisk skapelse som kalles Regnhegren – en mytisk, farlig fugl med evnen til å forvandle form og påvirke været. Ren insisterer på at fuglen bare er en fantasi, men soldaten gir seg ikke og tvinger dem begge til å legge ut på en krevende, livstruende søken.

Regnhegren handler om prisen vi betaler for ødeleggelsene vi volder, men er også enn rungende hyllest til våre naturlige omgivelser, til vakre landskaper og til den grenseløse, livgivende fantasien.

«Robbie Arnott har egenhendig gjenoppfunnet australsk litteratur. Regnhegren er en himmelstrebende bragd.»
– Bram Presser

«Arnott vever en fortelling som føles både betimelig og tidløst fengslende. En mektig meditasjon over menneskelig grådighet og skjørhet som også åpner for forsoning»
– Australian Book Review

«En intuitive forståelse for flora og fauna og menneskets problematiske, ofte voldelige forhold til nature …Regnhegren er skrevet med tilbakeholdenhet og eleganse, en tidløs og gripende meditasjon over vårt skjøre forhold til naturen rundt oss.»
– Guardian

Til toppen

Andre utgaver

Regnhegren
Bokmål Ebok 2021
Om forfatter

Robbie Arnott (f. 1989) er en av Australias mest anerkjente og prisbelønte unge forfattere. Han debuterte i 2018 med romanen Flames, som ble nominert til flere priser og nå spilles inn til en TV-serie. I 2020 fulgte Arnotts andre roman, økofabelen Regnhegren (på norsk i 2021), som har blitt oversatt til en rekke språk. Limberlost (2022, på norsk våren 2023) er forfatterens nyeste roman. Han bor på Tasmania.