Tro (Innbundet)

mennesker i møte med sin Gud

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 322
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281690509
Kategori: Debatt
Omtale Tro

Ken Opprann har i femten år reist verden rundt og fotografert mennesker i møte med sin gud. Flere ganger i året har han oppsøkt store religiøse festivaler, besøkt hellige steder og dokumentert religionsutøvelse i ulike former og sammenhenger - i hellige hus så vel som i det offentlige og private rom.

Ken Opprann har i femten år reist verden rundt og fotografert mennesker i møte med sin gud. Flere ganger i året har han oppsøkt store religiøse festivaler, besøkt hellige steder og dokumentert religionsutøvelse i ulike former og sammenhenger – i hellige hus så vel som i det offentlige og private rom. Opprann har avbildet mangfold, særtrekk og nyanser innen fem verdensreligioner, samt fellestrekk på tvers av trosgrensene.

Med praktverket TRO er Ken Oppranns enestående dokumentariske og kunstneriske arbeid samlet i bokform. Det er fotografens ønske at hans bilder skal bidra til en bredere allmenn nysgjerrighet, respekt og forståelse på tvers av geografiske, politiske og religiøse grenser.

Fem av Norges fremste religionshistorikere bidrar med tekster om teologi, praksis og tradisjon innenfor kristendom (Christine Amadou), islam (Kari Vogt), hinduisme (Knut A. Jacobsen), jødedom (Dagfinn Rian) og buddhisme (Hanna Havnevik).

Til toppen

Anmeldelser Tro
"Den eksemplariske reportasje- og dokumentarfotografen Ken Opprann har reist verden rundt og er ute med et helt spesielt bokprosjekt som bærer navnet «Tro – mennesker i møte med sin gud». «Tro» har også en god pedagogisk dimensjon ved at fem kompetente fagfolk med base i de fem store religionene skriver om religiøse likheter og forskjeller (...) Ei reise også for oss av den noe mer troløse arten homo sapiens."Dagbladet
"Vakkert og nært."Stavanger Aftenblad
"Dette er rett og slett en fantastisk bok – enestående i norsk sammenheng."Foto.no
”En lekker bok.”Lillesandsposten
"Ken Oppranns bok Tro er en av de viktigste fotodokumentariske bøkene som er utgitt i Norge – kanskje den mest imponerende. Du fatter umiddelbart at dette er et fotografisk arbeid på et svært vanskelig tilgjengelig tema – og som har tatt mer tid og energi enn hva de fleste er villig til å gi. Du forstår også at Oppranns møter med troende i de ulike religioner har vært en rik kilde til den forståelse og respekt du ser i bildene hans. "Fotografi

Til toppen

Om forfatter

Ken Opprann (f. 1958) har studert foto ved Academy of Art-universitetet i San Francisco. Han var fast tilknyttet Aftenposten som nattfotograf i årene 1995 til 2003, og er nå frilansfotograf med base i Oslo. Opprann jobber helst med reportasje- og dokumentarsaker, og han har reist og fotografert i mer enn 60 land. Ken Opprann har vunnet en rekke priser for sine arbeider, blant annet Årets Bilde i 2001 og Fuji European Press Photographer Award 2002. Han har tidligere utgitt den fotodokumentariske boken Vi bygde operaen (2008).