Xi Jinping og det nye Kina (Innbundet)

Supermakten som utfordrer verden

Forfatter:

Knut Johansen (Oversetter)

Kunnskapsrikt om supermakten som utfordrer verden.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 169
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The World According to Xi
Oversatt av: Johansen, Knut
ISBN/EAN: 9788281694774
Kategori: Biografier og Debatt
Omtale Xi Jinping og det nye Kina

Kunnskapsrikt om supermakten som utfordrer verden

Kina er nå den mektigste nasjonen på kloden. Landets leder Xi Jinping er blitt kalt mange ting – folkets far, diktator, innovatør, geni, teknokrat – men hvem er han egentlig? Hva er hans syn på verden og på Kinas plass i den? I denne boken veileder Kina-eksperten Kerry Brown leseren gjennom Xis tankegods og langsiktige planer. Forfatteren byr også på et skarpsindig innblikk i Xis bakgrunn og verdisett, hans syn på kommunistpartiets rolle og hvor langt han er villig til å gå for å forsvare den. Boken utgis på et tidspunkt da Kina nettopp har vært gjennom en stor konstitusjonell endring som gir Xi Jinping anledning til å forbli landets ubestridte leder på ubestemt tid.

Dette er en bok for alle som vil vite mer om mannen og landet som i praksis vil sette den globale dagsorden i mange år fremover.

Til toppen

Dette er faglig formidling for et bredt publikum, utført på en meget god måte.
Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen
Anmeldelser Xi Jinping og det nye Kina

«Dette er faglig formidling for et bredt publikum, utført på en meget god måte.»

 
Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen

«Det er tydelig at Kerry Brown har inngående kjennskap til Kina og kinesisk politikk, et område som kan være ganske så gåtefullt for folk fra Vesten. Han skriver innsiktsfullt og interessant ... Den er oppdatert til begynnelsen av 2018. Det gjør den levende og aktuell.»

Bård Hauge, Dagen

«En av våre skarpeste og mest innsiktsfulle kjennere av Kina.»

John Simpson, BBC

Til toppen

Om forfatter

«En av våre skarpeste og mest innsiktsfulle kjennere av Kina.» — John Simpson, BBC

Kerry Brown er professor i Kina-studier og direktør for Lau Kina-instituttet ved King’s College London. Han har 30 års erfaring fra Kina, hvor han har jobbet med utdannelse, næringsliv og offentlige myndigheter, blant annet som førstesekretær ved den britiske ambassaden i Beijing. Brown er bidragsyter til bl.a. Times Literary Supplement, Observer og Foreign Affairs, snakker flytende mandarin og har skrevet en rekke bøker om moderne kinesisk politikk, historie og språk.