1968 - Året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann av Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen (Nedlastbar lydbok)

1968 - Året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter: og
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2022
Innleser: Bratholm, Eva
Spilletid: 9:14
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202761769
Kategori: Debatt
Omtale 1968 - Året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann

1968 var breddfullt av dramatiske hendelser og omveltninger i store deler av verden. Mange husker kanskje best drapene på Martin Luther King og Robert Kennedy, invasjonen i Tsjekkoslovakia, opptøyene i Paris, Tet-offensiven under Vietnamkrigen ... men det var også året da musikalen Hair og filmen 2001: En romodyssé hadde premiere. Og i Norge giftet daværende kronprins Harald seg med Sonja, mens Phillips bekreftet det første oljefunnet i Nordsjøen. En rekke andre store og små begivenheter skulle også komme til å sette sitt preg på 1968. Journalistene og forfatterne Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen har dykket ned i disse historiene fra vår ganske nære fortid, og gir oss i denne lydboken et nostalgisk og lærerikt gjensyn med hendelser vi fremdeles påvirkes av, på godt og på vondt.

Til toppen

Andre utgaver

1968
Bokmål Innbundet 2018
1968
Bokmål Ebok 2020
1968
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen:

Anmeldelser 1968 - Året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann

«Boken 1968: året da kjærligheten blomstret og verden står i brann viser at det sjelden er nytteløst å kjempe for det man tror på ... Hoel og Bratholm evner å forklare kompliserte begivenheter på en lettfattelig og underholdende måte til en leser som ikke er så kjent med historien.»

Margrethe Løbben Hanssen, Minerva

«To svært erfarne utenrikskorrespondenter øser av sine kunnskaper ... Boka vil nok også være svært nyttig for yngre mennesker som ønsker grundig informasjon om de siste femti årene av vår historie.»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«De som har levd ei stund har en spesiell fornemmelse av og om 1968. Her får vi ypperlig hjelp til å finne ut hva som stemmer og hva som bare er innbilning ... for min del er det mange aha-opplevelser underveis som gjør at mange brikker faller på plass. Jo da, 1968 har betydd mye for mange og Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen har gjort en fin jobb med å bekrefte det gjennom vel 300 sider.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Boken 1968: året da kjærligheten blomstret og verden står i brann viser at det sjelden er nytteløst å kjempe for det man tror på ... Hoel og Bratholm evner å forklare kompliserte begivenheter på en lettfattelig og underholdende måte til en leser som ikke er så kjent med historien.»

Margrete Løbben Hanssen, Minerva

Til toppen

Om forfatter

Eva Bratholm (f. 1953) er journalist, forfatter og siden 2007 kommunikasjonsdirektør i Norad. Hun har jobbet i bl.a. Arbeider-Avisa, Arbeiderbladet og Dagbladet. I NRK har hun vært ansatt i Dagsrevyen, vært programleder for Bokbadet og korrespondent i Washington DC. Hun har også vært korrespondent i New York og ambassaderåd i New Dehli. Hun har skrevet flere bøker om og fra USA.

Joar Hoel Larsen er journalist og forfatter. Han jobber for tiden i utenriksredaksjonen i NRK og har vært korrespondent i Latin-Amerika og i USA.