Dead or alive - Cowboyer i amerikansk historie fra Davy Crockett til George W. Bush av Joar Hoel Larsen (Nedlastbar lydbok)

Dead or alive - Cowboyer i amerikansk historie fra Davy Crockett til George W. Bush (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2022
Innleser: Larsen, Joar Hoel
Spilletid: 18:03
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202761745
Kategori: Debatt
Omtale Dead or alive - Cowboyer i amerikansk historie fra Davy Crockett til George W. Bush

Cowboyene er på mange måter USAs vikinger - de har etterlatt seg dype spor, og med sin handlekraft har de preget millioner av amerikaneres måte å tenke på. Etter terrorangrepet 9/11, sa en innbitt president Bush at han husket en gammel plakat fra Den Ville Vesten der det sto: Wanted Dead or Alive. Det var slik han ville forholde seg til jakten på Osama bin Laden. Presidenten fikk mye kritikk for denne cowboymentaliteten, men texaneren Bush fikk også mye ros. Det var den slags patriotisme som hadde bygget landet, sikret grensene og gjort USA til en supermakt. I lydboken Dead or Alive trekker NRKs tidligere USA-korrespondent Joar Hoel Larsen opp et bredt historisk lerret. Gjennom historien om Den Ville Vesten og portretter av sentrale cowboylegender som Davy Crockett, Jesse James, John Wesley Harding, Billy the Kid og mange flere, anskueliggjør han hvordan sentrale verdier i dagens USA har vokst frem som følge av en bevisst mytologisering av en fortid som i virkeligheten var lovløs, brutal og alt annet enn samfunnsbyggende. Larsen er journalist og forfatter. Han jobber i utenriksredaksjonen i NRK. Han har tidligere vært korrespondent i Latin-Amerika, USA og i New Delhi, India. Han har jobbet i NRK siden 1977.

Til toppen

Andre utgaver

Dead or alive
Bokmål Ebok 2012
Om forfatter

Joar Hoel Larsen er journalist og forfatter. Han jobber for tiden i utenriksredaksjonen i NRK og har vært korrespondent i Latin-Amerika og i USA.