Arkitektens læregutt (Heftet)

Forfatter:

Marius Middelthon (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 512
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The architect's apprentice
Oversatt av: Middelthon, Marius
ISBN/EAN: 9788281694026
Kategori: Romaner
Omtale Arkitektens læregutt

Arkitektens læregutt er en storslagen fortelling fra 1500- og 1600-tallets Istanbul, hjertet i det veldige osmanske riket. Tolv år gamle Jahan kommer til byen som elefanttemmer, og faller for sultanens skjønne datter. I palasset blir han tatt under vingene til sjefarkitekten Sinan og får være med på byggingen av noen av verdens mest fantastiske bygninger. Men farlige understrømmer truer hoffet og imperiet, og mektige krefter motarbeider arkitekten og hans læregutt. Den tyrkiske forfatteren Elif Shafak har skrevet en vakker og uforglemmelig fortelling om kjærlighet og vennskap, om rå maktutøvelse og om vilkårene for menneskelig og kunstnerisk frihet. Romanen bygger på historiske hendelser, og er ikke minst en kjærlighetserklæring til sagnomsuste Istanbul, som i over to tusen år har vært den viktigste møteplassen mellom Europa i vest og Asia i øst. [Terningkast 6] «Dette er absolutt vårens favoritt.» - Eva Myklebust, Fædrelandsvennen «Ei bok å flytte inn i ... ein medrivande roman.» - Marta Norheim, NRK

Til toppen

Intet mindre enn en imponerende roman.
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Arkitektens læregutt
Bokmål Ebok 2016
Om forfatter

Elif Shafak ble født i Frankrike i 1971 av tyrkiske foreldre. Hun flyttet tilbake til Tyrkia i tenårene, og bor nå både i London og Istanbul med sin familie. Hun er Tyrkias mest leste kvinnelige forfatter og en engasjert politisk kommentator og foredragsholder. Bøkene hennes er utgitt i over 40 land, og hun skriver på tyrkisk og engelsk.

Shafak inspireres av både vestlige og østlige fortellertradisjoner i sine romaner, som også speiler hennes interesse for historie, filosofi og politikk. Hun skriver litteratur som overskrider fordommer, klisjeer og kulturskiller. Shafak har blitt tildelt den tyrkiske Melvana-prisen og The Turkish Novel Award og dessuten fått ærestittelen Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres. I tillegg til en rekke romaner og dokumentartitler har hun skrevet for aviser som New York Times, Washington Times, Wall Street Journal, The Economist og The Guardian. Shafak har en mastergrad i kvinne- og kjønnsstudier og doktorgrad i statsvitenskap. Hennes avhandling «Islamic Mysticism and the Circular Understanding of Time» ble tildelt en pris av The Social Scientists Institute.