Brasil 2014 (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 317
Forlag: Font Forlag
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788281692930
Kategori: Debatt
Omtale Brasil 2014

I 2014 ble VM i fotball arrangert i et av verdens mest fotballfrelste land, Brasil. Der var far og sønn Kjartan Fløgstad og Aslak Nore for å skrive om kampene, men også om forholdene i landet som arrangerte mesterskapet. Forfatterne reiste på kryss og tvers i det veldige landet - til storbyene Rio de Janeiro og Sao Paulo og til jungelen i det indre av Amazonas, og de var på tribuner, i gatene og på kafeer. Begge forfatterne har en sterkt utviklet fascinasjon for såvel fotballsporten som den latinamerikanske kulturen, og vi kan vente oss et VM i bokform for oss som ikke hadde mulighet til å reise til Brasil. VM i Brasil vil kort sagt kombinere to profilerte norske forfatteres fotballidenskap med et skarpt blikk på et av verdens mest dynamiske land.

Til toppen

Andre utgaver

Brasil 2014
Nynorsk Ebok 2014
Anmeldelser Brasil 2014

« ... trenger vi egentlig «Brasil 2014» av Kjartan Fløgstad og Aslak Nore? Du trenger egentlig bare lese de første to delkapitlene for å slå fast et rungende «JA!»»

 
Kim Arne Hammerstad, Studvest

«Veldig bra» … Et levende og velskrevet eksempel på hvordan fotball faktisk kan være det beste utgangspunktet for å skrive om både kultur, politikk og historie.»

 
Sindre Hovdenakk, VG

«Dette er fotballitteratur på et nivå bare Solstad og Michelet har levert på norsk tidligere.»

 
Arve Hjelseth, Fotballtidsskriftet Josimar

«Glimrende skildring av VM fra far og sønn. Setter standarden for norsk fotballitteratur (...) Det skal veldig mye til for at ikke Brasil 2014 blir stående som høstens definitivt beste fotballbok.»

Endre Ruset, Dagbladet

«... stoffet henger sammen som en referansetung og lærerik bok. Ekspertisen og formidlingen er på topp hele veien her, samt at det er et ikke-klamt familieportrett (...) en balansert leseropplevelse.»

Audun Vinger, Dagens Næringsliv

«...en imponerende forståelse av selve spillet (...) [Nore] hjelper leseren til en større forståelse, og dermed en dypere verdsettelse, av de mange fantastiske høydepunktene årets fotball-VM utvilsomt bød på (...) Fløgstads vilje til å skape sannheter hører litteraturen til, og gir oss derfor genuine glimt av erkjennelse.»

Bernard Ellefsen, Morgenbladet

«Er fotball eit verdig emne for tenking og litteratur (...) Svaret er opplagt ja etter lesing av denne boka (...) Begge auser raust av rike kunnskapskjelder: Vi får politisk og økonomisk historie frå dei fleste søramerikanske land, og analysar av korleis fotballens historie og filosofi er samanvovne med denne historia og dei ulike lands kulturelle særdrag.»

Karl Knapskog, Dag og Tid

«Fotballvirkeligheten sett gjennom to høyst interessante forfatterøyne (...) Far og sønn Fløgstad og Nore imponerer med Brasil-beskrivelser i bok om fotball-VM (...) Ulikhetene gjør det imidlertid veldig underholdende å lese, og man får lyst til å være der i Brasil-vinteren sammen med dem.»

Torbjørn Tumyr Nilsen, Ny Tid

«Mesterlig fotballitteratur»

Lars Ravn, Telemarksavisa

Til toppen

Om forfatter

Kjartan Fløgstad (f. 1944) er forfattar med ei fortid som industriarbeidar og sjømann. Han debuterte med diktsamlinga Valfart i 1968, og har sidan gjeve ut ei lang rekkje bøker innanfor ulike sjangrar. Men det er som romanforfattar Fløgstad er besat kjend. Frå Dalen Portland (1977) og fram til Magdalenafjorden (2014) har han vore ei av Noregs mest respekterte og prislønte skjønnlitterære stemmer. Kjartan Fløgstad har vore oppteken av fotball så lenge han kan hugse.

Aslak Nore (f. 1978) er journalist, forfatter og forlagsredaktør. Han er også kommentator i VG, og står sammen med Asbjørn Slettemark bak krimbloggen op-5.no. Nore har skrevet dokumentar-bøkene Gud er norsk (2007) og Ekstremistan (2009). Han debuterte som romanforfatter med den kritikerroste thrilleren om etterretningsoperatøren Peter Wessel, En norsk spion (2012).Oppfølgeren Oslo Noir kom i 2014. Aslak Nore har vært opptatt av fotball så lenge han kan huske.