Den forbudte elven av Chigozie Obioma (Ebok)
Ebok

Den forbudte elven (Ebok)

Forfatter:

Tone Formo (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The fishermen
Oversatt av: Formo, Tone
ISBN/EAN: 9788281694255
Kategori: Romaner
Omtale Den forbudte elven

En sensasjonell debut og en nydelig afrikansk roman om oppvekst, overtro og de ubønnhørlige konsekvensene av brutt tillit og forspilte muligheter.

Nigeria i 1990-årene. Fire brødre i den lille byen Akure benytter farens fravær til å dra på fisketur i en elv som de har fått streng beskjed om å holde seg unna. På vei hjem med fangsten støter de en dag på Abulu, en galning som er beryktet for sine spådomskunster. De terger ham på gutters vis, like vågale som de er skremte, men han kommer mot dem som en gammeltestamentlig profet og forkynner at den eldste, Ikenna, vil bli drept av en av sine brødre, en fisker.

Denne spådommen skal forfølge guttene og gradvis tære på de skjøre familiebåndene. Moren blir innlagt på sykehus, og faren - familieoverhodet som har båret på ambisiøse drømmer om at guttene skulle bli leger, advokater, ingeniører og flyvere - bryter sammen i erkjennelse av at han ikke kan beskytte dem.

Og hvis den gale spåmannen har rett, hvilken av brødrene vil da bli Ikennas morder? Det hjelper lite at de til stadighet forsikrer ham: «Ingen av oss vil drepe deg - vi er ikke engang ordentlige fiskere.»

«Forbløffende, løfterik, utrolig rørende ... minner om tidligere mestere.» - BBC,
«En tidløs kvalitet som gjør den nesten allegorisk - og desto mer kraftfull.» - Financial Times,
«Det mest frustrerende ved Den forbudte elven er at forfatteren ikke har skrevet flere bøker som leseren kan sluke når han er kommet til siste side.» - Chicago Tribune

Den forbudte elven ble nominert til Booker-prisen i fjor og har vunnet flere internasjonale priser. Boken er utgitt eller under utgivelse på 24 språk.

Til toppen

... en av de beste romanene jeg har lest så langt i år ... Boken vokser ut over sine egne bredder, som den forbudte elven har den dyp og viker som skjuler lumske hemmeligheter under overflaten.
Anne Cathrine Straume, NRK

Andre utgaver

Den forbudte elven
Bokmål Heftet 2017
Den forbudte elven
Bokmål Innbundet 2017
Den forbudte elven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Chigozie Obioma:

Anmeldelser Den forbudte elven

«Mesterlig ... Den forbudte elven har kvaliteter som overgår det meste jeg har lest i år. Den er grusom, den er trist, den er voldsom og til tross for alt dette er den også full av håp».

 
Solgunn Solli, Altaposten

«Debutroman til å miste pusten av ... trolig årets beste roman.»

 
Anette Os, Fædrelandsvennen

«Chigozie Obiomas dramatiske debutroman må bli en litterær klassiker ... Han har et uhyggelig sikkert stilistisk grep om fortellingen, med et imponerende referansespekter. Det dramatiske og uhyggelige innholdet er formidlet med lekende letthet i et overveldende billedrikt språk, også takket være oversetteren Tone Formo ... Denne boka må bare leses.»

 
Cathrine Krøger, Dagbladet

«... en av de beste romanene jeg har lest så langt i år ... Boken vokser ut over sine egne bredder, som den forbudte elven har den dyp og viker som skjuler lumske hemmeligheter under overflaten. Oversetter Tone Formo har gitt Ben en åpen, ungdommelig og uforglemmelig norsk stemme.»

Anne Cathrine Straume, NRK

Til toppen

Om forfatter

Chigozie Obioma (født 1986 i Nigeria) har bodd på Kypros og i Tyrkia og er nå bosatt i USA, hvor han underviser i litteratur og kreativ skriving ved University of Nebraska. Han debuterte i 2015 med Den forbudte elven (The Fishermen, 2015; norsk utg. 2017), som han mottok en lang rekke internasjonale priser for. Senere kom boka Et kor av minoriteter (An Orchestra of Minorities, 2019, norsk utg. samme år), som han i likhet med debutromanen ble kortlistet til Booker-prisen for.

Obioma fremstår som en av de mest spennende nye stemmene i moderne afrikansk litteratur, og sammenliknes ofte med sin store landsmann, forfatteren og dikteren Chinua Achebe. Han er oversatt til mer enn 30 språk.