Døgnåpent av Sayaka Murata (Nedlastbar lydbok)

Døgnåpent (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Magne Tørring (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2020
Innleser: Harboe, Eili
Spilletid: 3:22
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Conbini Ningen
Oversatt av: Tørring, Magne
ISBN/EAN: 9788202672584
Omtale Døgnåpent

Keiko har aldri passet inn, verken hjemme eller på skolen. Men da hun som tenåring begynner å jobbe på døgnkiosken Smile Mart, faller ting på plass. Henrykt over å få være et sted der reglene for normal oppførsel er krystallklare (det meste er nedfelt i arbeidsinstruksen), går Keiko inn for å bli den perfekte medarbeider. Kolleger kommer og går, mens Keiko blir værende. Nå som hun er blitt 36, synes venner og familie det er på høy tid at hun skaffer seg en ordentlig jobb og ikke minst en mann. En stor beslutning presser seg fram. Men vil den egentlig gjøre livet bedre? Med letthet og språklig eleganse skildrer Sayaka Murata den spesielle atmosfæren i en 24/7-kiosk i verdensmetropolen Tokyo. Suksessromanen Døgnåpent er både en kjærlighetshistorie og et originalt blikk på moderne arbeidskultur og det sosiale presset vi alle utsettes for fra omgivelsene.

Til toppen

Andre utgaver

Døgnåpent
Bokmål Innbundet 2020
Døgnåpent
Bokmål Ebok 2020
Døgnåpent
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Døgnåpent

Japansk døgnkioskmedarbeider tar ordet 20.01.2020

«(...) en bok som både morer og overrasker (...)»

 
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Fullkommen kioskkjærlighet 23.01.2020

««Døgnåpen» er morsom, ikke minst fordi Keiko vekker både empati og forundring. »

«(...) en roman som riktig nok tar opp allmenngyldige temaer som arbeid, familie og normalitet, men som gjør det med en veldig japansk vri.»

Gerd Elin Stava, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Sayaka Murata (f. 1979) er født og oppvokst i Chiba øst for Tokyo. Hun står fremst i en rekke av yngre japanske forfattere som skriver godt og annerledes om konformitet, familieliv, arbeid og kjønn. Murata studerte ved Tawagawa-universitetet i Tokyo mens hun jobbet deltid i en døgnkiosk. Der fortsatte hun å jobbe også etter at hun slo gjennom som forfatter.

Murata ga ut sin første roman Junyū («Amming») i 2003, som hun fikk Gunzo-prisen for debutanter for. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd med romanen Døgnåpent (Konbini Ningen, 2016, på norsk i 2020) om 36 år gamle Keiko som aldri har passet helt inn, men har funnet seg til rette i jobben på en kiosk i Tokyo, noe familien og vennene, som ønsker at hun skal etablere seg, ikke vil godta. Døgnåpent er oversatt til mer enn 40 språk og har solgt i mer enn én million eksemplarer verden over. I 2018 fulgte romanen Jordboere (på norsk i 2023) om Natsuki, som har blitt misbrukt og i voksen alder går inn for å skjerme seg helt fra samfunnet.

Murata har hittil utgitt tolv romaner og har vunnet alle de viktigste bokprisene i hjemlandet, deriblant Mishima Yukio-prisen (2013), Noma-prisen for litteratur (2009) og Japans mest prestisjefulle litteraturpris Akutagawa-prisen for Døgnåpent (2016). Hun bor i Tokyo.