Fridtjof Nansen (Innbundet)

Serie: Norges nasjonalarv 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 91
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Serie: Norges nasjonalarv
ISBN/EAN: 9788281690936
Kategori: Biografier
Omtale Fridtjof Nansen

FRIDTJOF NANSEN (1861-1930), norsk polfarer, oppdager, diplomat og vitenskapsmann. Han fikk i 1922 Nobels fredspris for sin store internasjonale innsats i Folkeforbundet på vegne av flyktninger etter første verdenskrig. NORGES NASJONALARV er en serie bøker som presenterer våre viktigste og mest kjente nasjonale ikoner. De enkeltstående bøkene tar for seg betydelige skikkelser innenfor kunst og litteratur, vitenskap, idrett og samfunnsliv, men også landets mange naturperler, samt sentrale historiske epoker og kulturuttrykk. Hver for seg gir bøkene en oppdatert innføring for lesere som vil gjøre seg bedre kjent med et gitt tema. For en fullstendig oversikt over tilgjengelige titler, se www.norges-nasjonalarv.no

Til toppen

Andre utgaver

Fridtjof Nansen
Engelsk Ebok 2012
Fridtjof Nansen
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Hans-Olav Thyvold:

Anmeldelser Fridtjof Nansen

"Velskrevet og engasjert. (…) Vogt har klart alt på 564 sider."

Espen Søbye, Dagbladet

"Ved sin nøkterne og analyserende omgang med fakta, skaper Vogt interesse for Nansen og hans prosjekter. Biografens styrke ligger (…) i den troverdige og begrunnede historiefortellingen."

Atle Christiansen, Aftenposten

Solid om Nansen

Solid og utfyllende biografi om Fridtjof Nansen, der hans kompliserte personlighet kommer godt frem.

Sindre Hovdenakk, VG

"Vogt får godt fram at historien om Nansen også er historien om verden rundt århundreskiftet. Mannen spilte en sentral rolle i det meste som skjedde på den tiden. "

Christian Nicolai Bjørke , Vårt land

" [...] den er drivende spennende og kaster mange lysstråler inn over mer eller mindre ukjente deler av livet til en av de mest berømte, allsidige og merkelige livsskjebnene i norsk historie.Jeg anbefaler boken til alle med interesse for norsk historie og, ikke minst, grunnlaget for moderne humanitært arbeid. For dem som hovedsakelig er interessert i medisin, er det også en del å finne, særlig om hans samarbeid med flere medisinske forskere.Dessuten kan noen hver ha utbytte av å lese om hvordan det er å tilhøre nærmeste familie til en som har heltestatus. Det er ikke uproblematisk. At boken er tykk skal ikke skremme leseren. Man blir fort revet med, og jeg kan trygt anbefale biografien."

O D Lærum , Tidsskrift for Den norske legeforening

Til toppen

Om forfatter

Hans-Olav Thyvold (f. 1959) har en omfattende karriere bak seg som journalist inne dags- og ukepresse, TV og radio. Han har også skrevet en rekke noveller og filmmanusskripter ved siden av å arbeide som oversetter, komponist og musiker

Bøker i serien