Historien om Nansen og Amundsen (Innbundet)

Serie: Norges nasjonalarv 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 216
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Serie: Norges nasjonalarv
ISBN/EAN: 9788281693333
Kategori: Biografier
Omtale Historien om Nansen og Amundsen

Den heroiske epoken i norsk polarforskning kan defineres på mange måter, men i vår nasjonale bevissthet innledes den med Fridtjof Nansens krysning av innlandsisen på Grønland i 1888, og avsluttes da Roald Amundsen forsvant i Nordishavet 40 år senere.

Historien om Nansen og Amundsener en gjennomillustrert praktbok som gir en introduksjon av to av Norges største nasjonalhelter, og forholdet dem imellom. De var begge banebrytende polarforskere, men var tidvis også bitre fiender. Ikke minst ble Fridtjof Nansen rimeligvis forbannet da Roald Amundsen fikk låne «Fram» for å utforske Polhavet - men i stedet seilte sørover og slik ble førstemann til å sette fot på Sydpolen i desember 1911. I denne boken som utgis både på norsk og engelsk, belyses deres rolle som nasjonsbyggere og polarhelter og deres innsats på de vitenskapelige og litterære områdene.

Til toppen

Andre utgaver

Roald Amundsen
Bokmål Innbundet 2010
Roald Amundsen
Engelsk Ebok 2012
Roald Amundsen
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Hans-Olav Thyvold:

Om forfatter

Hans-Olav Thyvold (f. 1959) har en omfattende karriere bak seg som journalist inne dags- og ukepresse, TV og radio. Han har også skrevet en rekke noveller og filmmanusskripter ved siden av å arbeide som oversetter, komponist og musiker

Bøker i serien