Gledens bok (Innbundet)

varig lykke i en verden i endring

Forfatter:

og

Einar Blomgren (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 299
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The book of joy
Oversatt av: Blomgren, Einar
ISBN/EAN: 9788281693739
Kategori: Debatt og Helse
Omtale Gledens bok

To nobelprisvinnere, Hans Hellighet Dalai Lama og erkebiskop Desmond Tutu inviterer deg til et liv med mer glede og lykke. "Gledens bok" inspirerer på tvers av religioner og livsfilosofier og viser også til vitenskapelige forskningsresultater om kilden til glede. Hva er glede? Hvordan kan man oppnå varig glede i en verden som tidvis tynges av smerte og sorg? Med bakgrunn fra svært dramatiske, personlige opplevelser av lidelse og urett i Sør-Afrika og Tibet, har de to fredsprisvinnerne gjort seg opp mange tanker og erfaringer om å beholde et gledesfylt liv. Tutu og Dalai Lama tilbrakte en uke sammen i Nord-India i 2015 for å snakke om dette. Deres åpenhjertige og nære samtaler var fylt med både latter og gripende øyeblikk med minner om kjærlighet og sorg. Medforfatter Douglas Abrams har skildret det hele og utdypet deres personlige erfaringer i en større vitenskapelig og historisk kontekst. Boken inneholder også et utvalg av gledesøvelser som Dalai Lama og Tutu har benyttet seg av - i likhet med utallige andre opp gjennom årtusenene.

Til toppen

Andre utgaver

Gledens bok
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser Gledens bok

«Personlig gir boken meg mange utfordringer til refleksjon over eksistensielle spørsmål, ikke minst tanker omkring livet i møte med døden.»

Audun Mosevoll, Dagen

Til toppen

Om forfatter

Han Hellighet den 14. Dalai Lama, Tenzin Gyatso, er tibetanernes og den tibetanske buddhismens åndelige overhode. Han er stadig på reise for å spre budskapet om nestekjærlighet og medfølelse, forståelse mellom religioner, respekt for miljøet og fremfor alt: fred i verden. Dalai Lama har vært en varm talsmann for en sekulær og universell holdning til grunnleggende menneskelige verdier. Han bor i eksil i Dharamsala i India.

Desmond Mpilo Tutu, erkebiskop emeritus av Sør-Afrika, ble en fremtredende leder i kampen for rettferdighet og forsoning i Sør-Afrika. I 1994 ble Tutu utpekt som leder av landets Sannhetsog forsoningskommisjon, og ble en foregangsmann når det gjaldt å vise vei for nasjoner som har opplevd sivil konflikt og undertrykkelse. Han etablerte også De eldre, en gruppe globale ledere som arbeider for fred og menneskerettigheter. Han bor i Cape Town i Sør-Afrika.