Jeg er Zlatan (Innbundet)

Forfatter:

Sverre Knudsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 379
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jag är Zlatan
Oversatt av: Knudsen, Sverre
ISBN/EAN: 9788281691452
Kategori: Biografier
Omtale Jeg er Zlatan

Zlatan Ibrahimovic er en av verdens beste og mest myteomspunne fotballspillere. Han har vunnet åtte ligagull på rad med storklubber som Ajax, Inter, Juventus, Barcelona og Milan. Men han gir ytterst sjelden intervjuer.

I samarbeid med den svenske journalisten og forfatteren David Lagercrantz har Zlatan skrevet en usedvanlig åpenhjertig og spennende selvbiografi - om barndommen i innvandrergettoen Rosengård utenfor Malmö hvor han vokste opp med fattige foreldre fra Bosnia og Kroatia, om vennskap og fiendskap, om storlagene han har spilt på, om stjernestatus og familieliv, og om pengegalskapen i internasjonal fotball.

Dette er ikke en bok man trenger å være opptatt av fotball for å bli bergtatt av. Skrevet med en prosa som sparker og sprudler og smeller, er dette en bok som henvender seg til alle som er interessert i å lese en moderne Askepott-historie om fattiggutten fra Malmö som ble en av verdens rikeste om mest myteomspunne superstjerner.

Til toppen

Andre utgaver

Jeg er Zlatan
Bokmål Heftet 2012
Jeg er Zlatan
Bokmål Ebok 2011

Flere bøker av Zlatan Ibrahimovic:

Anmeldelser Jeg er Zlatan

«Fascinerende lesning»

 
Per Haukaas, Bergensavisen

«Dette er boka som får fotballgutter over hele verden til å lese noe annet enn sportssidene. Det er muntlig, personlig og veldig henvendt til leseren, med gode overganger mellom spilleren Zlatan og personen Zlatan. Dette er godværs-Zlatan, som riktig byr på seg selv. Som absolutt ikke interessert i fotball, er jeg neppe i målgruppen for denne boka. Men jeg er opptatt av og alltid nysgjerrig på mennesker - og derfor synes jeg Zlatan og hans historie er fascinerende.»

Helga Lilleland, Varden

«Zlatan Ibrahimovíc er både en fantastisk fotballspiller, og han har en spennende historie å fortelle. Det gjør boken interessant også for folk som ikke er spesielt opptatt av fotball.»

Ola Fintland, Stavanger Aftenblad

«Ei uvanleg og eineståande forteljing (...) levande og usminka (...) ei julegåve for fleire enn dei fotballfrelste.»

Roald Helgheim, Dag og Tid

«Har du tenkt å lese ei bok i jula er Jeg er Zlatan et godt alternativ. Du trenger ikke være interessert i fotball en gang.»

Per Kristian Torvik, Romerikes Blad

«La oss dra konklusjonen med en gang: Dette er obligatorisk litteratur for alle som har det minste med fotball å gjøre; dette er pensum for fotballbarn, ungdom, foreldre, fotballfans, trenere- og fotballedere. Her er Zlatans historier, men mest av alt er det historien om fotballens sjel: det må være plass for alle, alltid!»

Remi Laakso, Hamar Arbeiderblad

«Dette er Askepott for fotballfansen. Har ikke vært så hektet siden «Min Kamp 1». Særdeles underholdende om Nordens på alle måter største idrettsutøver.»

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

«En del bedrifter kan med fordel spandere Zlatan-boken til de ansatte til jul, istedenfor å sende dem på dyre motivasjonsseminarer. (...) Velkomponert ... en muntlighet jeg ikke har sett maken til siden Miles Davis fortalte sin livshistorie ...»

Knut Hoem, NRK P2

«Usensurert og kontroversiell.»

Mads Kleppe, Finansavisen

«Historien om underdogen som ble en av verdens beste, er spennende lesning. Boken er på 380 sider, men det går fort unna.»

Vidar Kvalshaug, Aftenposten

«Fotballfansen kan imidlertid glede seg til jul. Enten de liker Zlatan eller ikke, får de her valuta for lesningen, ikke minst takket være Sverre Knudsens småfrekke oversettelse som makter å gjøre Zlatan til en type, også på norsk.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«Sterkt og unikt om Zlatan.»

Frode da Costa-Lia, Klassekampen

«Zlatans budskap er først og fremst en hyllest til de som er naturlig annerledes - og en oppfordring til å ta vare på dette. Her ligger den største godbiten for de som ikke først og fremst ønsker å lese om fotballspilleren. Deler av boka burde vært pensum for norske trenere og idrettsforeldre. Historien inneholder et fantastisk spill rundt klubbskiftene. I biografien sin gir han er forklaring på hvorfor han sier det han sier og gjør det han gjør. (...) Det er også en historie om ensomhet, frykt og mistillit. (...) Først og fremst gir boka god innsikt i hvordan individet Zlatan tenker og hva som er drivkraften bak den kampen han har kjempet for å bli profesjonell fotballspiller. Kampen er ført mot de andre ungenes foreldre i guttedagene som ønsket å fjerne Zlatan fra laget, mot medspillere, motspillere, agenter, trenere og klubbeiere overalt hvor han har vært. Det har vært en kamp for å beholde troen på det ekte i seg selv. »

Øystein Lein, Adresseavisen

«Julegaven til alle slemme gutter. Rett på sak, tøff i trynet og alltid klar til å slåss. Det er Zlatan, det.»

Sindre Hovdenakk, VG

Til toppen

Om forfatter

Zlatan Ibrahimovic (f.1981) er en av verdens beste fotballspillere. Han begynte sin fotballkarriere i Malmø FF og ble proff i nederlandsk AFC Ajax i 2001. I 2004 flyttet han til Italia hvor han spilte for Juventus FC (2004-2006) og FC Inter (2006-2009) før han ble kjøpt av spanske FC Barcelona. I 2010 returnerte han til Italia, denne gang for å spille i AC Milan. Siden har han spilt for Paris Saint-Germain, Manchester United og nå LA Galaxy. Zlatan Ibrahimovic bor i Los Angeles sammen med sin samboer og deres to barn.