Meditasjoner for livets utfordringer (Innbundet)

Fem trinn til større utholdenhet i krisetider

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 138
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Little Book of Bhavana - The Thai Secrets of Everyday Resilience
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788281695283
Kategori: Helse
Omtale Meditasjoner for livets utfordringer


I juni 2018 i Thailand ble tolv gutter og deres fotballtrener, en tidligere buddhistmunk, sittende fast i en grotte. Verden fulgte med på den dramatiske redningsaksjonen. Til tross for mangel på mat, vann og oksygen overlevde alle. Det viste seg at guttene hadde meditert flere ganger om dagen, og eksperter sier at dette hjalp dem til å overleve. Leah Weiss, universitetslærer ved Stanford, trekker på guttenes erfaring og på nevrovitenskap i sin presentasjon av de fem enkle trinnene som utgjør den meditasjonen som thai-guttene og treneren deres daglig utførte i grotten. Hun er overbevist om at de fem trinnene vil kunne hjelpe oss til å håndtere livets utfordringer, uansett hvem vi er og hvor vi er.

Til toppen

Andre utgaver

Om forfatter

Leah Weiss, ph.D., arbeider som forsker, foreleser, veileder og forfatter. Hun underviser i Compassionate Leadership (empatisk ledelse) ved Stanford Graduate School of Business der hun startet det populære kurset «Leading with Mindfulness and Compassion» (Å lede med mindfulness og medfølelse). Hun er hovedlærer ved og en av grunnleggerne av Stanfords «Compassion Cultivation Program» (Dyrk medfølelsen) som ble unnfanget av Dalai Lama.

Weiss har i tillegg til Meditasjoner for livets utfordringer, Fem trinn til større utholdenhet i krisetider (Cappelen Damm, 2020) også utgitt How We Work: Live Your Purpose, Reclaim Your Sanity and Embrace the Daily Grind (HarperWave) – om å utvikle medfølelse og myke lederegenskaper og med forskningsbaserte praktiske råd for finne mening på jobben.www.leahweissphd.com