Omveier (Innbundet)

Fjellturer i pionerenes fotspor

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 232
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281695153
Omtale Omveier

I denne boka har den erfarne turbokforfatteren Per Roger Lauritzen plukket frem noen av sine beste turopplevelser. Han har konsentrert seg om kjente fjellområder i det sydlige Norge, hvor han har vandret i gamle spor både på ski og til fots. Turene har gått langs eldgamle ferdselsveier, og etter spesielle ruter beskrevet av kjente personligheter som Fridjof Nansen, Roald Amundsen, Christen Smith og Carl von Linné. I tillegg har han fulgt i sporene til flere ikke fullt så kjente fjellpionerer.

Lauritzen forteller også om egne turer utenfor allfarvei – alene eller sammen med gode kamerater. Gjennom et langt turliv har han opplevd spektakulære møter med ville dyr og truffet mange spennende personligheter – verdifulle fjellopplevelser som han deler med leserne.

Boka inneholder et vell av informasjon og detaljerte forslag om hvordan man kan legge turen utenom kjente turstier. I tillegg til Lauritzens fotografier er boka illustrert med tegninger og kart av kunstneren Sven Poulsson.

Områder som er omtalt i boka:

Hardangervidda

Blefjell og Norefjell

Skarvheimen

Jotunheimen

Gausdal Vestfjell

Breheimen

Østerdalsfjellene og Alvdal Vestfjell

Femundsmarka

Rondane og Dovre

Til toppen

Flere bøker av Per Roger Lauritzen:

Om forfatter

Per Roger Lauritzen (født 1956) er fra Sandefjord og bor i Asker. Han har utgitt et stort antall bøker om turliv og natur, de fleste illustrert med egne bilder, og har gjennom sitt mangeårige arbeid i DNT og nå i NAF fartet mer rundt i landet vårt enn de fleste. Han er en ettertraktet foredragsholder.