Pakistan (Innbundet)

et besværlig land

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 619
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Pakistan
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788281692619
Kategori: Debatt
Omtale Pakistan

Pakistan - et besværlig land er en svært velskrevet og informativ dokumentarbok om dette komplekse og ofte misforståtte landet. Forfatteren Anatol Lieven kombinerer omfattende historiske kunnskaper og grundig analyse med hundrevis av intervjuer med pakistanere vi vanligvis ikke hører noe fra -soldater og bønder, landsbymullaer og politikere, rickshaw-sjåfører, forretningsfolk og studenter, blant annet for å vise at mens den pakistanske staten kanskje er svak, er det pakistanske samfunnet umåtelig sterkt.«Uten sammenlikning den mest innsiktsfulle skildringen av Pakistan - en svært viktig bok.» - New York Review of Books

Til toppen

Andre utgaver

Pakistan
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser Pakistan

«Anatol Lievens analyse av stoda i Pakistan er verdifull lesnad for alle verdsborgarar.....Når boka no kjem på norsk, er det eit kjærkome bidrag til forståinga av eit land som nok ikkje blir mindre viktig i åra som kjem. Eg trur Lievens bok vil verte ståande som ein samtidig klassikar om Pakistan».

Kaja Borchgrevink, Dag og Tid

«Lieven er en vidunderlig forfatter. Her er skildringer som en romanforfatter kan misunne ham.»

The Times

«Lievens bragd er et bemerkelsesverdig kjøtt-og-blod-portrett av nasjonen, som inkluderer et kor av stemmer – fra bønder til etterretningsoffiserer.»

The Independent

«Uten sammenlikning den mest innsiktsfulle skildringen av Pakistan … en svært viktig bok.»

NEW YORK REVIEW OF BOOKS

Til toppen

Om forfatter
Anatol Lieven (f. 1960) er professor i internasjonale relasjoner og terrorismestudier ved King's College i London. Han har tidligere vært journalist i bl.a. Financial Times, BBC og The Times, og dekket Øst-Europa, Russland, Afghanistan og Pakistan. Han har tidligere utgitt bøker om bl.a. Tsjetsjenia og USA.