Vikingene (Innbundet)

Serie: Norges nasjonalarv 

Forfatter:

Erik Krogstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 88
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The viking age
Oversatt av: Krogstad, Erik
Serie: Norges nasjonalarv
ISBN/EAN: 9788281691032
Omtale Vikingene

VIKINGENE (ca 800-1050), fellesbetegnelse på skandinaviske handelsfolk, krigere, utvandrere og oppdagere. Vikingene spredte seg fra Sør-Skandinavia til Englands og Frankrikes kyster, gjennom Øst-Europa ned til Konstantinopel, og vestover til Island, Grønland og Nord-Amerika. NORGES NASJONALARV er en serie gjennomillustrerte bøker som presenterer våre viktigste og mest kjente nasjonale ikoner. De enkeltstående bøkene tar for seg betydelige skikkelser innenfor kunst og litteratur, vitenskap, idrett og samfunnsliv, men også landets mange naturperler, samt sentrale historiske epoker og kulturuttrykk. Hver for seg gir bøkene en oppdatert innføring for lesere som vil gjøre seg bedre kjent med et gitt tema. For en fullstendig oversikt over tilgjengelige titler, se www.norges-nasjonalarv.no.

Til toppen

Andre utgaver

The viking age
Engelsk Ebok 2012
Vikingene
Bokmål Ebok 2012
Om forfatter

Robert Ferguson er født i 1948 og vokste opp i Nord-England. Han studerte skandinavisk litteratur ved University College i London, og spesialiserte seg etter hvert i norsk. I 1983 kom han til Norge.

Med biografiene om Knut Hamsun (1987) Henry Miller (1991) og Henrik Ibsen (1996) har han skaffet seg et ry som en litteraturkjenner av betydelig format. Han har også skrevet sine egne skuespill og romaner og to ganger vunnet the BBC/Methuen Award for Best Radio Drama.

Bøker i serien