Foto: Sara Johannessen

Hvert år kårer the Gourmand Awards verdens beste kokebøker. Nå feirer de 25 år og Bent Stiansens "Stiansen inviterer til fest" er med på kåringen av de beste av de beste. Vi gratulerer!

Stiansen inviterer til fest er nominert i kategorien entertaining(fest). Kokeboken ble kåret til beste norske kokebok 2008 og vant Gourmand Awards i 2009.

I Stiansen inviterer til fest får du innføring i alle forberedelsene som ligger bak en vellykket fest, fra organisering av kjøkkenet til valg av vin og pynting av bord. Men boken er først og fremst en matbok. En sjenerøs, ujålete og inspirerende bruksbok som snarest bør plasseres i gripeavstand fra kjøkkenbenken.

Bent Stiansen (f. 1963) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon.

Gourmand World Cookbook Awards

Gourmand World Cookbook Awards ble grunnlagt i 1995 av Edouard Cointreau. Hvert år hedrer de de beste mat- og vinbøkene, trykte eller digitale, samt mat-tv. Gourmand Awards er blitt sammenlignet med Oscars-utdelingen.

Den endelige listen over vinner blir offentliggjort på en seremoni i Paris den 6. juni.