Stiansen inviterer til fest (Innbundet)

Forfatter:

og

Guri Dahl (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 341
Illustratør: Dahl, Guri
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281690028
Kategori: Mat og drikke
Omtale Stiansen inviterer til fest

KÅRET TIL BESTE NORSKE KOKEBOK 2008

KÅRET TIL VERDENS BESTE FESTBOK 2009

Hvert år ønsker Stiansen tusenvis av gjester velkommen til sine restauranter Statholdergaarden og Statholderens Krostue. På fritiden inviteres gjerne familie og gode venner hjem til middagsselskap og fest. I denne boken er det deg dørene åpnes for. Du får en innføring i alle forberedelsene som ligger bak en vellykket fest, fra organisering av kjøkkenet til valg av vin og pynting av bord.

Men først og fremst er dette en matbok. En sjenerøs, ujålete og inspirerende bruksbok som snarest bør plasseres i gripeavstand fra kjøkkenbenken. Bent, som også er verdensmester i kokekunst, har sørget for at bokens flotte menyer og retter er presentert på en måte som gjør at folk flest kan få dem til. Du kan risikere å bli imponert – over deg selv!

  • 21 festmenyer med mer enn 160 oppskrifter
  • Flere hundre fotografier fordelt på 344 sider
  • Tips om planlegging og gjennomføring av en vellykket fest
  • Kurs i organisering av kjøkken og råvarer
  • Praktiske råd og tips til vertskapet
  • Stiansens vinkurs
  • Lynkurs i sushi
  • Egne handlelister for alle rettene i boken

For å gjøre festforberedelsene enklere for deg har Annette og Bent laget en nettside hvor du kan gå inn og skrive ut handlelister til alle rettene i denne boken. Her vil du også finne forslag til invitasjoner og bordkort, og du finner svar på hvilke viner som passer til hvilke matretter.

Til toppen

Og vi begeistres. Vi snur terningen til seks.
Yngve Ekern, Aftenposten

Flere bøker av Annette Stiansen og Bent Stiansen:

Anmeldelser Stiansen inviterer til fest

”Stiansen inviterer til fest” (Font) er kåret til årets norske kokebok 2008. Og det er fullt fortjent. Den er en fest å lese, og ulikt de fleste norske kokebøker: En fest å bruke. Guri Dahls bilder er befriende politisk ukorrekte i det minimalistiske Norge i dette årtusenets første tiår, Bent Stiansen er en matpedagog av rang, og det medfølgende vinregisteret er en imponerende nyskapning.

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Bent Stiansen (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon.

I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.