Norge rundt med Bent Stiansen (Innbundet)

Forfatter:

og

Audun Aagre (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 317
Illustratør: Aagre, Audun
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281692909
Kategori: Mat og drikke
Omtale Norge rundt med Bent Stiansen

Bent Stiansen serverer oss en kokebok med mer enn hundre nye oppskrifter, og som garnityr tar han oss med på en kulinarisk rundreise til alle Norges landsdeler.

I 2014 var det tyve år siden Bent Stiansen åpnet sin Michelin-stjernerestaurant Statholdergaarden (ingen restaurant i Norden har hatt en stjerne lenger enn denne). Gjennom årene har han hatt mer enn 150 lærlinger innen kokke- og servitørfaget, og mange av dem driver i dag sine egne restauranter.

Stiansen har besøkt tyve av sine gamle matelever, fra Harstad i nord til Kristiansand i sør, fra Bergen og Stavanger i vest til Lillehammer og Oslo i øst. Han har laget mat med dem, blitt med på besøk til lokale råvareprodusenter og smakt på restaurantenes egen personalmat.

Boken består av alt fra husmannskost og enkle hverdagsretter til vidunderlige festoppskrifter. Norge rundt med Bent Stiansen er for øvrig et veldedighetsprosjekt hvor inntektene går til en kokkeskole (Heritage House) for fattige ungdommer i Inle Lake nord i Myanmar.

Til toppen

En grundig, kulinarisk reise gjennom Norge.
Natalie Ngo, VG

Flere bøker av Audun Aagre og Bent Stiansen:

Anmeldelser Norge rundt med Bent Stiansen

«En kokebok med både enkle og avanserte oppskrifter knyttet til spennende reportasjer fra norske matperler, samt krydret med Stiansens personlige historier. Boken gir deg ikke bare et innblikk i lokal matkultur, men inspirerer også til å bruke mer av det vårt langstrakte land har å by på.»

 
Nathalie Ngo, VG

«Boken er inspirerende, grundig og nydelig fotografert. Få om noen norske kokker skriver like gode, grundige og tilnærmet feilfrie oppskrifter som Bent Stiansen.»

 
Kine Hult, Stavanger Aftenblad

«En kokkefest, der Stiansen hyller norske råvarer og løfter fram gode kolleger. Og ikke minst fantastiske oppskrifter.»

 
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

«Boken er svært delikat, og til stor inspirasjon.»

Marie E. Andresen,, Telemarksavisa

«Denne boken er spekket med gode matopplevelser.»

Mor Hubro, Norsk Ukeblad

Til toppen

Om forfatter

Bent Stiansen (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon.

I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.