Mine beste oppskrifter (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 267
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281694798
Kategori: Mat og drikke
Omtale Mine beste oppskrifter

Heldige er alle de som har arvet sin bestemors gamle kokebok, fylt med håndskrevne oppskrifter som lokker frem både minner og matlyst. I dag har det blitt kokkenes oppgave å ivareta vår matkultur, utvikle den og videreformidle matglede til nye generasjoner.

I denne boken har Bent Stiansen samlet sine aller beste oppskrifter. Han har fylt den med matretter han har likt å lage, servere og spise gjennom et langt liv, hvorav 40 år bak grytene. De fleste oppskriftene er bearbeidet fra bøkene Stiansen inviterer til fest og Søndagsmiddag. Det har blitt en vakker og omfangsrik utgivelse fylt med 125 oppskrifter. Her vil du finne forretter, supper, hovedretter, kaker og desserter. Alt fra de enkle hverdagsrettene til de man trygt kan servere til høytid og fest.

Mine beste oppskrifter er en sjenerøs og inspirerende bruksbok som bør plasseres i nærhet til kjøkkenbenken. Bent Stiansen er en ujålete mesterkokk, og noe av det som gjør bøkene hans så populære er at han fyller dem med oppskrifter som gir deg følelsen av å lykkes på kjøkkenet. Du kan risikere å imponere gjestene dine – og deg selv!

God middag!

Til toppen

Her er det ingenting jåleri og svakt dokumenterte helsepåstander, bare matglede og god smak.
Kine Hult, Stavanger Aftenblad

Flere bøker av Bent Stiansen:

Anmeldelser Mine beste oppskrifter

«Bent Stiansen er ikke bare en av landets beste kokker, han er også blant de beste kokebokforfatterne vi har ... Her er det ingenting jåleri og svakt dokumenterte helsepåstander, bare matglede og god smak.»

 
Kine Hult, Stavanger Aftenblad

«Stiansen gjør det ikke mer fancy enn det bør være; han presenterer det på et vis som gjør at hvem som helst kan gå i gang med alle de 125 rettene nesten uten de store forhåndskunnskapene. Årsaken er at presentasjonen og layouten er svært så pedagogisk og ikke minst fristende ... Mine beste oppskrifter har alt i seg til å bli en klassiker. Årsaken er at den er tidløs - den kommer aldri til å gå ut på dato.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Det er kos å bla og lese i Stiansen sin bok ... Her er et vell av godsaker.»

Paul Odland, Dagen

Til toppen

Om forfatter

Bent Stiansen (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon.

I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.