Alene hjemme (Innbundet)

kokebok for små husholdninger

Forfatter:

Alexander Benjaminsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 352
Illustratør: Benjaminsen, Alexander
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281692084
Kategori: Mat og drikke
Omtale Alene hjemme

Bent Stiansen er verdensmester i kokkekunst og en av Norges beste formidlere av matbordets gleder. De fleste kokebøker har oppskrifter for fire personer, mens 67 % av norske husholdninger består av én eller to personer. Stiansen har derfor bestemt seg for å lage en sjenerøs kokebok med oppskrifter for én og to personer.

Her får du 160 nylagde hverdagsretter som erenkle, gode, raske og næringsrike. I tillegg får du:

  • Tips og råd om kjøkkenutstyr og viktige basisråvarer
  • Basisteknikker for matlaging og råd om organisering av kjøkkenet
  • Bents ti matvettregler
  • Nærmere 100 illustrerte steg-for-steg-beskrivelser
  • Oppskriftsregister og råvareregister
  • Egen webside med filmer, handlelister m.m.

Til toppen

Om forfatter

Bent Stiansen (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon.

I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.