Tre døtre av Eva av Elif Shafak (Ebok)
Ebok

Tre døtre av Eva (Ebok)

Forfatter:

Bente Klinge (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.25 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Three daughters of Eve
Oversatt av: Klinge, Bente
ISBN/EAN: 9788202640422
Kategori: Romaner
Omtale Tre døtre av Eva

35 år gamle Peri er på vei til et middagsselskap i et palass ved Bosporos i Istanbul da hun blir overfalt og forsøkt ranet av en tigger. Ut av veska hennes faller et gammelt og glemt polaroidbilde av tre unge kvinner og deres filosofiprofessor ved Oxford. Fotografiet er som en relikvie fra fortiden, og minner henne om studietiden i England da hun ble kjent med livsglade Shirin, stillferdige Mona og den uortodokse Azur, professoren som utfordret de muslimske venninnenes ulike verdensbilder og deres syn på guddommelighet, frihet og undertrykkelse.

Blant middagsgjestenes selvopptatte pludring vandrer Peris tanker stadig tilbake til fotografiet og tiden i Oxford. Men virkeligheten skal snart innhente gjestene rundt det overdådige middagsbordet. Sent på kvelden rammer en rekke terroraksjoner Istanbul, og etter hvert som terroristene og frykten kryper nærmere tvinges Peri til å gjenoppleve skandalen som skilte de fire vennene på polaroidbildet fra hverandre og minnene om en kjærlighet hun desperat har forsøkt å glemme.

Peri er en helt uforglemmelig romankarakter – en intelligent, sterk kvinne som forsøker å manøvrere i motsetningsforholdet mellom øst og vest, tro og tvil, familie og frihet. Med den sydende storbyen Istanbul og kjøligkonservative Oxford som bakteppe, fletter hun en spennende og dramatisk handling sammen med aktuelle filosofiske og politiske spørsmål.

Tre døtre av Eva ble nominert til Orange Prize, Baileys Prize og IPAC Dublin Literary Award.

Til toppen

Andre utgaver

Tre døtre av Eva
Bokmål Innbundet 2019
Tre døtre av Eva
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Tre døtre av Eva

«… Tre døtre av Eva er intelligent, voldsom og forførerisk lesning, som gjør kompliserte teologiske spørsmål tilgjengelige og relevante.»

Arifa Akbar, Financial Times

«Det finnes romaner man verdsetter gjennom privat forgudelse, og så finnes det romaner som man utålmodig venter på å diskutere med andre. Dytt «Tre døtre av Eva» på en venn, eller bokklubben din, for flotte samtaler om den brennbare tiden vi lever i.»

Ron Charles, The Washington Post

«Rik og kompleks … Shafak utforsker tema som femininitet, spiritualitet, ekstremisme og politisk undertrykkelse på tankefullt og forfriskende vis.»

Lauren Hubbard, Harper's Bazaar

Til toppen

Om forfatter

Elif Shafak ble født i Frankrike i 1971 av tyrkiske foreldre. Hun flyttet tilbake til Tyrkia i tenårene, og bor nå både i London og Istanbul med sin familie. Hun er Tyrkias mest leste kvinnelige forfatter og en engasjert politisk kommentator og foredragsholder. Bøkene hennes er utgitt i over 40 land, og hun skriver på tyrkisk og engelsk.

Shafak inspireres av både vestlige og østlige fortellertradisjoner i sine romaner, som også speiler hennes interesse for historie, filosofi og politikk. Hun skriver litteratur som overskrider fordommer, klisjeer og kulturskiller. Shafak har blitt tildelt den tyrkiske Melvana-prisen og The Turkish Novel Award og dessuten fått ærestittelen Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres. I tillegg til en rekke romaner og dokumentartitler har hun skrevet for aviser som New York Times, Washington Times, Wall Street Journal, The Economist og The Guardian. Shafak har en mastergrad i kvinne- og kjønnsstudier og doktorgrad i statsvitenskap. Hennes avhandling «Islamic Mysticism and the Circular Understanding of Time» ble tildelt en pris av The Social Scientists Institute.