Er du en av de mange begeistrede følgere av Lise Finckenhagens matspalter i VG Helg, på Godt.no og på NRK radio? I kokeboken God mat hele uka finner du folkets favoritter - for første gang samlet mellom to permer. En av Lises mest populære oppskrifter er denne enkle og raske, men kjempegode kyllingen i mangosaus, som er nydelig balansert med salte og søte smaker. Server den til middagsgjestene dine på fredagen eller til barna etter skolen på en hektisk onsdag. Garantert suksess!
4 personer
Tid: ca. 45 minutter
Ingredienser
4 store kyllingfileter
300 g mangochutney
1 dl fløte
1 dl appelsinjus eller vann
2 ss smør i små terninger
1 ss karripulver eller rød- eller gul karripasta
salt og pepper
olje til steking
Til servering
granateplekjerner
peanøtter
frisk koriander
finsnittet chili
lime
kokt ris
nanbrød
Krydre brystene med salt og kvernet pepper. Brun kyllingfiletene godt på hver side i en varm stekepanne. Legg kyllingen over i en passende ildfast form.
Bland godt sammen alle de øvrige ingrediensene, kjør det gjerne sammen med en stavmikser. Smak sausen til med salt og pepper (hvis nødvendig), og hell den over kyllingen i formen.
Stek det hele midt i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Dryss over granateplekjerner, hakkede peanøtter, koriander og finsnittet chili.
Ris og nanbrød passer godt som tilbehør.
Tips
Mangochutney finnes i både milde og sterke utgaver, og med forskjellig sukkerinnhold. Velg den du liker best selv.
Er kyllingfiletene små – kan du bruke et par ekstra. For enkelhetens skyld kan du droppe bruningen. Krydrer kyllingen med salt og pepper, legg kyllingen over i formen, hell over sausen og fortsett som beskrevet.