Lise Finckenhagen
© Foto: Sara Johannessen Meek

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen (f.1976) er en profilert kokk og merittert matprofil. Hun er en populær matformidler og har skrevet flere kokebøker.

Lise Finckenhagen begynte som lærling hos Eyvind Hellstrøm på legendariske Bagatelle som 17-åring. Hun har også jobbet på Annen etage, og hatt rollen som dessertkokk på anerkjente Oro. Finckenhagen har vunnet Young chef of the year, konkurrert med det norske laget i Bocuse d’Or, og har gjennom sin karriere opparbeidet seg ry som en av Norges dyktigste og mest folkekjære kokker.

Finckenhagens unike talent og utstråling fant etter hvert veien til tv-skjermen. Mange kjenner henne som «Kokke-Lise» fra Frokost-tv, der hun har vært fast innslag siden 2004. Finckenhagen har dessuten vært Nitimens faste kokk i en årrekke. Hun har arrangert mat- og vinkurs i Toscana, vært ekspertkokk i det populære matlagingsprogrammet Masterchef og vært fast matspaltist i VG Helg i en årrekke.

Lise Finckenhagen har solgt over 100 000 kokebøker i Norge. I kokeboken God mat hele uka(2019) serverer hun herlige oppskrifter til deg som kun har en halvtime til rådighet, men byr også på søndagsklassikere som krever litt større innsats. I Lises gatekjøkken(2017) disker hun opp med deilig gatemat fra alle verdenshjørner. Kokeboken Lises jul kom helt til finalen i kåringen av Årets kokebok 2016. I boken presenterer Lise Finckenhagens tradisjonsrike retter med nye, inspirerende oppskrifter.

Lyst på en smakebit fra Lises kjøkken? Her får du Lise Finckenhagens fårikål-oppskrift, hentet fra God mat hele uka.

Anmeldelser

«Lise byr på nytelser fra mandag til søndag ... God mat hele uka inneholder utrolig mye spennende og fargerik mat med inspirasjon fra hele verden.»

Per A. Borglund, Mat fra NorgeGod mat hele uka

«Passer for eventyrlystne matelskere som har lyst til å utvide repertoaret ...Du blir både sulten og får reisefeber av å lese denne kokeboken. Oppskriftene, layouten og de fargesprakende bildene til Sara Johannessen spiller på lag og gjør hverandre gode.»

Tjodunn Eltvik Dyrnes, VGLises gatekjøkken

«... en av årets klart beste kokebøker ... hvis du ikke finner noe du liker her, er det på tide å oppsøke hjelp ... Vi har testet en hel del av rettene, og kan trygt slå fast at resultatene har blitt usedvanlig godt mottatt av både store og små.»

Kine Hult, Stavanger AftenbladLises gatekjøkken

«Det er spanande smakar, som nok er nye for veldig mange. Bileta er også flotte, og gjer at du får lyst til å prøva deg på dei ulike rettane. Ei fresh og flott bok med fine fargar. God variasjon i råvarebruken, og som alltid med Lise Finckenhagen treng du ikkje vera tvil om oppskriftene fungerer. Verkeleg ei topp-tre-bok. Det er også eit pluss at du nesten ikkje finn smør og fløyte i denne boka.»

Anja Moen Hareim og Sven Erik Renaa, NRKLises gatekjøkken

«... en flora av eksotiske retter så delikat tilberedt at det faktisk lukter storby av boksidene.»

Jon Terje Grønli, GjengangerenLises gatekjøkken

«Lurer du på hvordan du lager kvæfjordkake,suksesskake, brownies,marmorkake eller ganske enkelt boller? Her får du detaljertframgangsmåte til det meste. Forfatteren sper også på med koselige anekdoter, som da hun som barn serverte nybakt klippekranstil storebrorens langhåra rockekompiser, til brorens store fortvilelse. Christian Brun bidrar til ålede oss inn i fristelsen med utrolig lekre bilder av Finckenhagens flotte kreasjoner».

Kine Hult, Stavanger AftenbladSlikkepott

«Lise Finckenhagen er en dyktig kokk, men her er det hundre kakeoppskrifter hun deler med oss. Hun er en dyktig formidler av kunnskap og bakeglede, og selv ganske alminnelige oppskrifter får en profesjonell touch. Gi gjerne denne boka til noen du ønsker deg kaker av, det er vanskelig å la være å bake etter å ha bladd gjennom denne. Bildene er skikkelig «foodporn», saftige, lekre, fristende. Høydepunkter: Alle sjokoladekakene»

LINN T. SUNNE, Oppland ArbeiderbladSlikkepott

«Skal du bare ha en utskeielse i uka i høst - kan de gjerne komme fra «Slikkepott - hundre fristende kakeoppskrifter»...Boka til Lise Finckehagen blander erfaring med klassiske oppskrifter og faglig trygghet i en meget gjennomført og god kakebok. Christian Brun har tatt lekre bilder, varierte og spennende, men uten at de mister formidlingsverdi. Det er jo tross alt etter bildene vi måler vårt eget ferdige resultat...Jeg har anmeldt kokebøker før - og har aldri vært raus med terningen. Men skulle jeg gi et terningkast her, ville det ha blitt en sekser.»

Steinar Ulrichsen, Sandefjords BladSlikkepott

«Lise Finckenhagen har fått med seg en av landets beste matfotografer når hun lager kokebok. Christian Brun har tatt nydelige bilder til alt det som er søtt og godt i «kokke-Lises» kakebok. Ja, for det er kaker og desserter det handler om.
«Jeg elsker kaker» har hun uttalt, og hun elsker hjemmebaking på kjøkkenet. Og det synes.
For denne boken er svært profesjonell og utrolig delikat. Det er enkelt å følge oppskriftene, og man trenger ikke være konditor for å få til kakene hennes. Finkenhagen presenterer klassikerne og hun lanserer også noen litt annerledes og nye ting. Og man får lyst av å bla i boken. Man får lys til å kaste seg over slikkepotten og bake i vei, for en mer inspirerende kokebok for en kakemons skal en lete lenge etter.....Lise Finckenhagen og Christian Brun har laget en delikat og innbydende bok som oser av inspirasjon.»

Marie E. Endresen, TelemarksavisaSlikkepott

"Svært vellykket og veldreid kokebok. Oppskriftene er uvanlig godt presentert, og bildene følger opp. De er ikke fjongere enn at en hver leser med litt praksis vil våge å gi seg i kast."

Borghild Fiskå, Stavanger AftenbladFredag hele uka

"Herlig, humørfylt og fristende kokebok av en flink kokk. Oppskrifter man faktisk tør å prøve seg på!"

Linn T. Sunne, Oppland ArbeiderbladFredag hele uka

"Lise Finckenhagen er et lite geni med smakspaletten.(...) I det hele tatt byr boken på et overdådig utvalg søtsaker. Dessertene er sanselige, og presenteres både i tekst og bilder med lidenskap."

Torgrim Eggen, D2, Dagens NæringslivFredag hele uka