Slikkepott (Innbundet)

mine beste kakeoppskrifter

Forfatter:

Christian Brun (Illustratør)

«BESTE NORSKE KOKEBOK 2013» – kåret av Aperitif og Norli.

«ÅRETS BESTE KOKEBOK» – kåret av NRK og kokkene Stieg Juelsen og Steffen Engelhard.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 296
Illustratør: Brun, Christian
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Slikkepott
ISBN/EAN: 9788281692657
Kategori: Mat og drikke
Omtale Slikkepott

«BESTE NORSKE KOKEBOK 2013» – kåret av Aperitif og Norli.

«ÅRETS BESTE KOKEBOK» – kåret av NRK og kokkene Stieg Juelsen og Steffen Engelhard.


Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og i det norske kokkemiljøet er hun anerkjent for å være den som utvikler de aller beste oppskriftene. Hun utvikler smaksopplevelser av de helt sjeldne, samtidig som hun liker å gjøre ting enkelt. Det Lise er aller dyktigst til, er å bake kaker. Slikkepott byr på nærmere 100 delikate og fristende oppskrifter på kaker, paier, terter, muffins og mye annet bakverk.

I tillegg byr Lise på flere nyttige basisoppskrifter, gir deg gode råd om ingredienser og utstyr, og tips til hvordan du kan dekorere kakene dine. Hun forteller også historiene bak mange av kakene, og byr på morsomme anekdoter om alt fra nøtter og sjokolade til kjevler og slikkepotter. Hver enkelt kake er fotografert av Norges beste matfotograf, Christian Brun. Boken inneholder en lang rekke steg-for-steg instruksjoner i tekst og bilde. Alt er enkelt og grundig beskrevet - dette kan alle få til!

Til toppen

Med slikkepott og kakespade slår Lise Finckenhagen med denne boka knock-out på alle ”kjøbekager” og gjør oss kakemomser til rene kakemonstre. Dette er full pott!!
Appetitt

Flere bøker av Lise Finckenhagen:

Anmeldelser Slikkepott

«Lurer du på hvordan du lager kvæfjordkake,suksesskake, brownies,marmorkake eller ganske enkelt boller? Her får du detaljertframgangsmåte til det meste. Forfatteren sper også på med koselige anekdoter, som da hun som barn serverte nybakt klippekranstil storebrorens langhåra rockekompiser, til brorens store fortvilelse. Christian Brun bidrar til ålede oss inn i fristelsen med utrolig lekre bilder av Finckenhagens flotte kreasjoner».

Kine Hult, Stavanger Aftenblad

«Lise Finckenhagen er en dyktig kokk, men her er det hundre kakeoppskrifter hun deler med oss. Hun er en dyktig formidler av kunnskap og bakeglede, og selv ganske alminnelige oppskrifter får en profesjonell touch. Gi gjerne denne boka til noen du ønsker deg kaker av, det er vanskelig å la være å bake etter å ha bladd gjennom denne. Bildene er skikkelig «foodporn», saftige, lekre, fristende. Høydepunkter: Alle sjokoladekakene»

LINN T. SUNNE, Oppland Arbeiderblad

«Skal du bare ha en utskeielse i uka i høst - kan de gjerne komme fra «Slikkepott - hundre fristende kakeoppskrifter»...Boka til Lise Finckehagen blander erfaring med klassiske oppskrifter og faglig trygghet i en meget gjennomført og god kakebok. Christian Brun har tatt lekre bilder, varierte og spennende, men uten at de mister formidlingsverdi. Det er jo tross alt etter bildene vi måler vårt eget ferdige resultat...Jeg har anmeldt kokebøker før - og har aldri vært raus med terningen. Men skulle jeg gi et terningkast her, ville det ha blitt en sekser.»

Steinar Ulrichsen, Sandefjords Blad

«Lise Finckenhagen har fått med seg en av landets beste matfotografer når hun lager kokebok. Christian Brun har tatt nydelige bilder til alt det som er søtt og godt i «kokke-Lises» kakebok. Ja, for det er kaker og desserter det handler om.
«Jeg elsker kaker» har hun uttalt, og hun elsker hjemmebaking på kjøkkenet. Og det synes.
For denne boken er svært profesjonell og utrolig delikat. Det er enkelt å følge oppskriftene, og man trenger ikke være konditor for å få til kakene hennes. Finkenhagen presenterer klassikerne og hun lanserer også noen litt annerledes og nye ting. Og man får lyst av å bla i boken. Man får lys til å kaste seg over slikkepotten og bake i vei, for en mer inspirerende kokebok for en kakemons skal en lete lenge etter.....Lise Finckenhagen og Christian Brun har laget en delikat og innbydende bok som oser av inspirasjon.»

Marie E. Endresen, Telemarksavisa

Til toppen

Om forfatter

Lise Finckenhagen (f.1976) er en profilert kokk og merittert matprofil. Hun er en populær matformidler og har skrevet flere kokebøker.

Lise Finckenhagen begynte som lærling hos Eyvind Hellstrøm på legendariske Bagatelle som 17-åring. Hun har også jobbet på Annen etage, og hatt rollen som dessertkokk på anerkjente Oro. Finckenhagen har vunnet Young chef of the year, konkurrert med det norske laget i Bocuse d’Or, og har gjennom sin karriere opparbeidet seg ry som en av Norges dyktigste og mest folkekjære kokker.

Finckenhagens unike talent og utstråling fant etter hvert veien til tv-skjermen. Mange kjenner henne som «Kokke-Lise» fra Frokost-tv, der hun har vært fast innslag siden 2004. Finckenhagen har dessuten vært Nitimens faste kokk i en årrekke. Hun har arrangert mat- og vinkurs i Toscana, vært ekspertkokk i det populære matlagingsprogrammet Masterchef og vært fast matspaltist i VG Helg i en årrekke.

Lise Finckenhagen har solgt over 100 000 kokebøker i Norge. I kokeboken God mat hele uka(2019) serverer hun herlige oppskrifter til deg som kun har en halvtime til rådighet, men byr også på søndagsklassikere som krever litt større innsats. I Lises gatekjøkken(2017) disker hun opp med deilig gatemat fra alle verdenshjørner. Kokeboken Lises jul kom helt til finalen i kåringen av Årets kokebok 2016. I boken presenterer Lise Finckenhagens tradisjonsrike retter med nye, inspirerende oppskrifter.

Lyst på en smakebit fra Lises kjøkken? Her får du Lise Finckenhagens fårikål-oppskrift, hentet fra God mat hele uka.